El càmping Alfacs, un dels finalistes dels premis FAD d'arquitectura

Els projectes guanyadors es donaran a conèixer en una cerimònia que se celebrarà el proper 11 de juny al Disseny Hub Barcelona

Redacció
20 de maig del 2024
Imatge del mur de la piscina, que recrea una platja davant del mar.
Imatge del mur de la piscina, que recrea una platja davant del mar. | Cedida

El jurat professional dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme ha fet pública la llista de les obres finalistes de l’edició d’enguany, la 66a. La convocatòria es va tancar a finals de gener amb un total de 341 obres corresponents als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, de les quals se n’han escollit 21 com a finalistes, entre les quals hi ha el càmping Alfacs.

Els Premis FAD d’Arquitectura i interiorisme, creats l’any 1958, aglutinen les propostes més destacades de la producció arquitectònica peninsular desglossada en quatre categories: Arquitectura, amb 8 finalistes, un dels quals el càmping Alfacs, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

Concretament en el cas del Camping Alfacs, el jurat valora la transformació d'un gran espai exterior “que, amb una molt bona lectura del terreny i una sèrie d'estratègies intel·ligents, aconseguix revaloritzar este espai natural davant del mar”, destaca.

En este equipament turístic recentment remodelat, un eix central organitza les instal·lacions creant una estructura que facilita l'accessibilitat i la interacció social. Els carrers que es ramifiquen a partir d'este eix central formen una xarxa de construccions prefabricades de fusta. A més dels habitatges, tots ells amb vistes al mar, s'inclouen unes petites construccions auxiliars per a lavabos comunitaris i rentat d'estris. Un mur corbat que abraça el mar i recrea una mena de platja artificial que integra aquest lloc per al esbarjo i l'entreteniment amb el seu entorn marítim de forma harmoniosa. Es destaca "una cura exquisida en l'ús de la vegetació i els materials de construcció que connecten el conjunt amb el paisatge circumdant: blocs de terra compactada, pilars i jàsseres de formigó ratllat per emular l'erosió natural de la zona, o pedres de la pedrera local s'empren per a banys o paviments".

Els autors d'esta actuació arquitectònica són Pau Bajet Mena, Maria Giramé Aumatell, Manuel Julià Verdaguer

Els projectes guanyadors es donaran a conèixer en una gran cerimònia, en la que també es lliuraran els Premis Habitàcola i que se celebrarà el proper 11 de juny al Disseny Hub Barcelona.

 

Arxivat a