El DeltaChamber Music Festival ofereix concerts aquest cap de setmana a Deltebre, Flix i la Ràpita

El certamen se centra en les danses del món en la novena edició

El quintet de vent durant el concert del DeltaChamber a la Finca de Bombita de Deltebre
El quintet de vent durant el concert del DeltaChamber a la Finca de Bombita de Deltebre | Eloi Tost
Redacció
27 de juliol de 2024, 14:23
Actualitzat: 17:49h

El DeltaChamber Music Festival se centra en la novena edició d'enguany en les danses del món. El certamen especialitzat en música de cambra ofereix aquest cap de setmana tres concerts, a Deltebre, Flix i la Ràpita. El primer ha estat aquest dissabte al matí a la Finca de Bombita de Deltebre, una antiga finca arrossera.

L'espectacle Tessel·les que han ofert a Deltebre aquest dissabte l'han gaudit un centenar de persones. Fins a vuit músics en diferents formats com duo de corda o quintet de vent han ofert un repertori que ha anat des de Brahms fins a danses turques. Els intèrprets del festival principalment són catalans, si bé molts d'ells treballen en orquestres internacionals. El certamen s'allargarà fins al 4 d'agost i queden per celebrar-se vuit concerts en localitats de les quatre comarques de les Terres de l'Ebre.

Per Ruiz tocar a la Finca de Bombita en certa manera també és un repte pels músics: "el més complicat és que estem envoltats de camps d'arròs i la humitat és tan alta que als músics de corda els hi rellisquen els dits", ha apuntat. Tot i això, la codirectora ha valorat positivament l'acústica de la sala i la calidesa: "la intensitat de la música s'intensifica per la proximitat" del públic i ha afirmat que és dels espais amb millor acústica del festival.

Entre els artistes convidats hi ha la gironina Anna Ferriol. Toca la trompa a l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca des de fa vuit anys i és la primera vegada que participa en el DeltaChamber. "M'agrada molt quan puc venir a fer coses a Catalunya, perquè durant l'any ho faig molt poc. M'agrada poder conèixer gent nova d'aquí", ha assegurat. Per ella el repertori també és un atractiu, ja que habitualment no fa música de cambra. "Venir en aquest context més familiar és diferent. El tracte és més personal i et fa sentir més proper a la gent amb qui toques", ha valorat. Amb tot, la connexió s'ha de produir amb certa rapidesa, perquè en el cas dels músics que han tocat a Deltebre van assajar només de dilluns a dimecres. "Ha sigut intens", ha reconegut Ferriol.

Visita i art efímer

El concert de Deltebre s'ha complementat amb una petita visita guiada a la Finca de Bombita. Un espai propietat de l'Estat i que s'obre al públic molt pocs dies l'any. Una de les persones que hi va viure quan l'explotació arrossera funcionava ha pogut explicar als assistents al concert com era la vida a l'indret. A banda, el recital s'ha fet just davant de l'obra d'art efímer Flora-sion, que José Andreu Galiana va fer per l'A Cel Obert de Tortosa de l'any passat i que ha adaptat per l'ocasió.

Arxivat a