Fins el 13 d’abril, l’Ametlla de Mar acull les 14es Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja, amb la participació de dinou restaurants i setze bars que ofereixen menús i tapes amb este producte estrella com a protagonista. Durant els deu dies de jornades, els restaurants participants serveixen menús complets amb la tonyina roja com a ingredient central, maridats amb vins de la DO Terra Alta, i a un preu d’entre 35 i 68 euros per persona. Entre les propostes gastronòmiques hi trobem carpaccios, raviolets de galta o amanides wakame amb daus de tonyina.
Pel que fa a la Ruta de la Tapa, els bars ofereixen tapes creatives com la bomba de patata i tonyina amb salsa picant, focaccia amb ceba caramel·litzada o tonyina marinada amb guacamole, al preu únic de 5 euros amb un quinto Heineken, patrocinador de la ruta.
A més, omplint la butlleta amb 5 segells diferents, es pot participar en el sorteig de dos menús dobles per a les pròximes jornades, així com 10 Tuna Tours dobles entre els votants de la millor tapa.
Segons María José Castellano, regidora de Turisme, “enguany estem molt contents amb la participació de restaurants i bars. La varietat ens dona l’oportunitat de degustar la tonyina de moltes formes diferents”.
Una Diada al port amb tapes, Tuna Cookings i música
Els dies 5 i 6 d’abril, el port pesquer de l’Ametlla ha celebrat la Diada de la Tonyina Roja, amb una gran zona de degustació on s'han pogut tastar quatre varietats en cru (maki, niguiri, sashimi i tàrtar) i plats tradicionals com la tonyina amb patates, a un preu de 4 euros per ració.
Com a novetat, s’han estrenat els Tuna Cookings, demostracions de cuina en directe amb reconeguts restaurants locals. N’hi ha hagut sis en total, entre dissabte i diumenge, amb la participació de locals com Meleta de Romer, Lo Nàutic, L’Astillero, La Subhasta de l’Estany, Circustuna i el Molí dels Avis.
La programació s'ha completat amb actuacions musicals de DJ’s com Sergio Calero, Dijeidepueblo i Mael Wulschleger, i el concert de Il Quarteto Stravagante dissabte a la nit.