El rapitenc Miquel Reverté guanya el 42è Premi de Narrativa Ribera d’Ebre amb "Mar de fora"

L’edició d’enguany destaca per la presentació de la novel·la guanyadora anterior i una vetllada cultural plena de música i poesia

Miquel Reverté, en el moment de recollir el premi
Miquel Reverté, en el moment de recollir el premi | Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Redacció
30 d'agost de 2024, 09:27

Aquest dimecres, 28 d'agost, la plaça 1 d'Octubre de Vinebre va ser l'escenari de la 42a edició del Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, una cita literària que es consolida any rere any. L'escriptor Miquel Reverté Aguilar, originari de la Ràpita, es va endur el guardó amb la seva obra Mar de fora, una novel·la que relata la vida d'un home solitari i enamorat de les lletres que viu en un far. Reverté, nascut el 1966, és un reconegut escriptor i professor de secundària a l’Institut Els Alfacs, amb una àmplia trajectòria literària avalada per diversos premis.

L'alcaldessa de Vinebre, Sandra Rubio, va obrir la nit destacant la gran qualitat de les obres presentades i agraint la participació de tots els escriptors. Rubio va subratllar com el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre s'ha convertit en un referent per a escriptors, tant emergents com consagrats, i com aquest esdeveniment contribueix a la difusió de la literatura en català.

Rosa Maria Pros, regidora de Cultura, va definir el premi com un referent literari de les Terres de l’Ebre, que posa en valor la llengua, la cultura i la identitat dels Països Catalans. Durant la vetllada, es va presentar la novel·la guanyadora de l’edició anterior, No em porteu roses d'Eva Vilanova, en una conversa amb la historiadora i escriptora Pilar Romera. L’acte va culminar amb una teatralització de la novel·la mitjançant música i poesia, a càrrec de l'Atípica Companyia.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, va tancar l'acte agraint l'esforç del municipi per mantenir viu aquest premi, que s'ha sabut adaptar als temps i mantenir la seva rellevància. Barbero va elogiar la decisió de començar la Festa Major amb una nit dedicada a la cultura, remarcant la importància de mantenir viva la llengua catalana en tots els àmbits.

La nit literària va concloure amb les exposicions d’Andrea Pedret i Gabriel Torné, així com un sopar a peu dret que va celebrar els productes locals de la Ribera d’Ebre. Aquest esdeveniment va ser, un any més, una reafirmació de la cultura i la identitat de la comarca.

Arxivat a