La rapitenca Carme Cruelles rep el Premi Terra de Fang de poesia

Els premis inclouen una dotació econòmica de 1.000 € en esta categoria i l’obra guanyadora, "Aiguatge", es publicarà a la col·lecció “Poesia” d’Onada Edicions

Carme Cruelles durant el premi Terra de Fang de Deltebre
Carme Cruelles durant el premi Terra de Fang de Deltebre | Aguaita.cat
Redacció
17 de desembre de 2024, 12:37
Actualitzat: 15:59h

El passat 14 de desembre, el Centre Fluvial del Delta va acollir l’acte de lliurament dels Premis Terra de Fang, uns guardons que s’han consolidat com a referents culturals i literaris de les Terres de l’Ebre i del país. L’acte va reunir escriptors i escriptores destacats, així com representants del teixit cultural de Deltebre i del territori.

Durant l’esdeveniment, es van donar a conèixer els guardonats d’aquesta vint-i-setena edició, en la qual el jurat, de gran prestigi literari, va reconèixer els millors treballs presentats. En poesia, el jurat va decidir atorgar dos premis ex aequo i un va ser per a la nostra companya rapitenca Carme Cruelles sota el títol tan suggeridor d’Aiguatge.

Els premis inclouen una dotació econòmica de 1.000 € en la categoria de poesia i, a més, l’obra guanyadora de poesia Aiguatge es publicarà a la col·lecció “Poesiad’Onada Edicions, editorial a càrrec de Miquel Àngel Pradilla. Recordem que Carme Cruelles ja havia publicat els llibres La pols dels dies Alè de núvol a Onada edicions.

En esta edició, un total de 29 obres van ser valorades pels poetes Josep Pedrals, Maria Sevilla, Joan Todó, i els escriptors Xavier Aliaga, Cinta Farnós i Jordi Nopca. La coordinació del Terra de Fang va estar a càrrec d’Eduard Carmona.

A més, la gala va comptar amb la presència de l’escriptora Laia Viñas, nascuda a Xerta l’any 1997 que va posar en valor la rellevància de certàmens com els Premis Terra de Fang per donar suport i visibilitat al talent literari emergent. La jornada es va tancar amb l’actuació de la cantautora i poeta Meritxell Gené.

En el seu discurs d’agraïment, Carme Cruelles va destacar sobretot el suport rebut pels membres del Club de Poesia de la biblioteca Sebastià Juan Arbó de la Ràpita nascut el 2018 i que cada vegada té més seguidors i es va consolidant fermament amb lectures de poetes de la literatura catalana i universal. D’altra banda, va destacar unes paraules de la mateixa Mercè Rodoreda amb les quals va enllestir la seva breu però intensa intervenció: «Jo, excessivament individualista, em desentenc de la cultura en massa. Ara bé, a la nostra cultura li aporto tant com puc: el meu granet d’arena. El que considero vital de la nostra cultura són els fonaments i els fonaments són la llengua.»

 

 

Arxivat a