Els pescadors de La Ràpita estan descontents amb l'acord assolit a Brussel·les, qualificant-lo d'un "xantatge" que els deixa "tocats de mort". Consideren una injustícia que se'ls penalitzen els períodes de veda voluntaris que ja realitzen. La Confraria de Pescadors Verge del Carme de La Ràpita, que representa la flota d'arrossegament més important del país, ha valorat negativament l'acord, ja que limita l'activitat a 27 dies anuals de pesca. A més, denuncien que els requisits addicionals, com l'augment de la mida de la malla, reduiran encara més les jornades i la capacitat de pesca.
"No estem d'acord amb les mesures que se'ns demanen, per una banda augmenten els dies de pesca i per l'altra ens demanen uns requisits per sortir a la mar inasumibles per part dels pescadors" declara el secretari de la Confraria de la Ràpita,Joan Balagué a l'Aguaita.cat. "Ens prometen ajudes per canviar les portes però a l'acord tot queda a l'aire, no és concreta res", reitera.
"Patirem una reducció de jornades i de capacitat de pesca", lamenta Balagué, referint-se a requisits com l'augment de la mida de la malla. Segons el secretari de la Confraria de la Ràpita el estudis fets per Icatmar demostren que amb les mesures de veda que adoptaven els pescadors rapitencs les espècies de la zona s'havien recuperat "Els períodes de veda voluntaris són esforços importants per a la conservació dels recursos marins, i és comprensible que ens sentim injustament penalitzats per això, ara ens deixaran sortir més dies i les mesures de compliment per poder vendre el peix seran més estrictes (tamany...). "Al final hi haurà molts recursos, però no hi haurà pescadors", ha advertit Balagué". A la Ràpita queden 32 barques d'arrossegament. Només en l'últim any se n'han perdut quatre, però el sector s'ha reduït a la meitat en els darrers anys al port rapitenc.
Els pescadors del Mediterrani podran treballar els mateixos dies si adopten mesures sostenibles. No obstant això, la manca de relleu generacional continua sent un problema per a la flota d'arrossegament a l'Ebre, que manté 50 barques familiars. A la llotja de la Ràpita, el peix de les barques d'arrossegament representa entre el 60% i el 65% de la facturació total.