Adam Tomàs «Hi ha reptes que generen una responsabilitat extraordinària, aquest n'és un»

Este matí s'ha produït el relleu Adam Tomàs i l’Albert Salvadó al capdavant de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre

Adam Tomàs i Albert Salvadó formalitzen el relleu al capdavant de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre
Adam Tomàs i Albert Salvadó formalitzen el relleu al capdavant de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre | Aguaita.cat
20 de juny del 2024
Actualitzat a les 11:50h

Intercanvi de carteres a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. El delegat sortint, Albert Salvadó ha donat la benvinguda i ha presentat al que des del dimarts 18 de juny va ser nomenat nou delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Adam Tomàs.

Salvadó s'ha mostrat satisfet per fer este traspàs de càrrecs a la figura d'Adam Tomàs que considera amic i company, "com ja sabeu el dia 10 de juny vaig entrar a formar part de la constitució del Parlament de Catalunya com a diputat d'Esquerra Republicana a les Terres de l'Ebre i és incompatible amb les funcions de delegat del govern i este dimarts 18 s'ha produït el nomenament d'Adam Tomàs com a nou delegat del Govern", explica l'exdelegat.

Roda de premsa per fer efectiu el relleu a Adam Tomàs de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre | Sílvia Altadill
Roda de premsa per fer efectiu el relleu a Adam Tomàs de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre | Sílvia Altadill

Albert Salvadó pensa que, juntament amb el seu equip, han fet una bona feina, han situat les Terres de l'Ebre al mapa polític del País i han engegat projectes dels quals està convençut que seran històrics per al nostre territori ( Fons Nuclears, nou Hospital, desdoblament de la C-12)."Ara defensaré les Terres de l'Ebre des d'una altra posició, som els convençuts que cada cop més ens caldrà repensar el País en perspectives no metropolitanes i és importantíssim que les Terres de l'Ebre tinguem la nostra veu al Parlament".

Salvadó pensa que no hi ha ningú millor que Adam Tomàs per estar al davant de la Delegació del Govern a l'Ebre, ja que és una persona que es creu absolutament el territori i ha demostrat amb escreix el seu bagatge polític i capacitat de gestió i la seua capacitat per liderar equips.

Adam Tomàs al seu torn, ha agraït la confiança de la Federació d'Esquerra Republicana a les Terres de l'Ebre per nomenar-lo substitut d'Albert Salvadó" una persona a la qual admira". L'actual alcalde d'Amposta pensa que "hi ha reptes que de per si generen una responsabilitat extraordinària, aquest n'és un, no m'havia imaginat mai ser delegat del govern a les Terres de l'Ebre i Albert Salvadó ha deixat el llistó molt alt".

El nou delegat del Govern és conscient que ha estat nomenat en un moment d'impàs, no ho considera una interinitat, però afirma ser molt conscient que pot ser un càrrec temporal fins que es forme un nou govern però que calia donar importància al territori i governar des d'aquí. No veu incompatible el fet de ser delegat del govern amb les seues tasques d'alcalde d'Amposta" en ambdós llocs, estic envoltat d'un equip extraordinari i puc fer-ho compatible si no no hauria acceptat, conclou Tomàs.

Nascut a Amposta (Montsià), l'any 1972, és llicenciat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha dedicat la seva carrera professional al sector privat, a la docència i a la política. Després de treballar al sector privat, va exercir durant molts anys de professor a diferents centres i, finalment, a l'Institut Montsià d'Amposta, on té la plaça. Durant aquesta etapa, va compaginar esta feina amb diversos càrrecs polítics, essent regidor de l'Ajuntament d'Amposta des del 2003 i alcalde del municipi des del 2015.

També ha sigut director de Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a les Terres de l'Ebre (2007-2011), vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona i diputat delegat de l'àrea de Serveis al Territori - SAT (2019-2021) i director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a les Terres de l'Ebre des del juny del 2021 del qual ara cessa per esdevenir el nou delegat del Govern a les Terres de l'Ebre.