L'Ajuntament de Tortosa adjudica a l'empresa Regimovi SL les obres del circuit verd de les muralles

Es tracta d'una actuació inclosa en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions que es finançarà amb els fons Next Generation

Redacció
17 de setembre de 2024, 08:41
La junta de govern local de Tortosa ha adjudicat les obres del circuit verd de les muralles a l'empresa Regimovi SL
La junta de govern local de Tortosa ha adjudicat les obres del circuit verd de les muralles a l'empresa Regimovi SL | Aguaita.cat

La junta de govern local de Tortosa ha adjudicat les obres del circuit verd de les muralles a l'empresa Regimovi SL per un import de 529.980euros, una actuació inclosa en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions, subvencionada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme a través dels fons Next Generation. "Es van presentar un total de set empreses per executar este projecte i, finalment, l'adjudicatària ha estat Regimovi, una empresa del territori", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. Durant els pròxims dies es formalitzarà el contracte i s'iniciaran les obres.

El circuit verdde les muralles permetrà connectar el fortí d'Orleans amb la Torreta de Remolins, un espai on s'habilitarà una via cicloturística. "Potenciarem el cicloturisme amb la creació d'un circuit que disposarà de dues àrees d'aparcament amb tot un seguit de serveis com ara zona de descans ombrada, punts de recàrrega de bicicletes elèctriques, font d'aigua potable, aparcament de bicicletes i videovigilància", ha assenyalat Jordan.

També s'habilitarà un espai per aparcament de bicicletes a la zona exterior del fortí de Bonete, on l'Ajuntament actuarà enguany per rehabilitar l'espai. Es millorarà l'enllumenat del recorregut i s'instal·laran plaques fotovoltaiques que generaran l'energia suficient per l'enllumenat que s'instal·larà a les àrees de descans i per la recàrrega de les bicicletes elèctriques.

Finalment, l'actuació contempla la creació de cunetes verdes vegetades, una gestió de l'aigua pluja adequada per evitar que el desguàs provoque problemes d'erosions; la millora de l'arbrat i eliminació d'espècies vegetals al·lòctones.

 

Arxivat a