Albert Salvadó demana al Govern que mantingue la discriminació pressupostaria positiva cap a l’Ebre.

El diputat ebrenc és el portaveu del grup republicà a la Comissió d’Economia i Finances del Parlament i també serà el vicepresident de la Comissió de Territori i Habitatge

Albert Salvadó,diputat ebrenc d'ERC
Albert Salvadó,diputat ebrenc d'ERC | Aguaita.cat
Redacció
18 de setembre de 2024, 09:52
Actualitzat: 11:42h

Una vegada el Parlament de Catalunya ha constituït les 17 comissions legislatives relatives a cada àmbit del Govern, ahir es va celebrar la primera sessió de la Comissió d’Economia i Finances, de la qual el diputat ebrenc Albert Salvadó en serà el portaveu del grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya. Salvadó esta legislatura també serà el vicepresident de la Comissió de Territori i Habitatge, en representació del seu grup.

El diputat republicà en la seva primera intervenció a la Comissió d’Economia i Finances va reclamar a la consellera Alícia Romero, mantenir la discriminació pressupostària positiva cap a les Terres de l’Ebre, com ha fet durant els darrers anys el Govern de la Generalitat, fet que reverteix en la millora de serveis públics i d’infraestructures. “I és important que sigui així perquè les Terres de l’Ebre, després de molts anys, sabem que volem, i, per tant, és important tenir el suport del Govern, com hem tingut fins ara, per revertir un repte que no és només de les Terres de l’Ebre, per desgràcia, sinó que és d’una part molt rellevant del país, que és el despoblament i la pèrdua de talent”.

Albert Salvadó també va reclamar a la consellera implementar el finançament singular que passa pel concert solidari; “i si no ho aconsegueixen, difícilment aconseguiran majories per impulsar cap altra iniciativa. Que ningú s’equivoqui, al document signat no hi ha lloc per a l’ambigüitat”.

Així, va advertir que “endarrerir el finançament és endarrerir els pressupostos”, i que des d’Esquerra Republicana seran vigilants i exigents per fer complir un acord històric que concreta un model clar de gestió i recaptació de tots els impostos que es generen a Catalunya, un calendari de desplegament i un seguit de mesures per gestionar el mentrestant.