L'Ametlla de Mar impugna el Pla Director Urbanístic

El consistori defensa la creació de 70 llocs de treball i el desenvolupament d'energies renovables al municipi

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, en una imatge d'arxiu | Arxiu
Redacció
08 d'agost de 2024, 17:44
Actualitzat: 17:44h

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha decidit interposar un contenciós administratiu contra el Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles del litoral des de Malgrat de Mar a Alcanar. Aquesta decisió respon a l'impacte directe que el pla tindria sobre el Sector N del municipi, una zona clau per a la instal·lació d'una planta de generació d'hidrogen verd.

L'alcaldessa de l'Ametlla de Mar, Eva del Amo, ha expressat la seva preocupació pel canvi de criteri de la Generalitat. Segons del Amo, en l'anterior legislatura es va arribar a un acord amb l'equip de govern precedent que permetia la construcció d'aquest projecte d'energies alternatives, considerat de gran importància estratègica per al municipi. "No entenem per què ara es prohibeix construir en aquest sector, quan inicialment no estava previst que el pla afectés aquesta àrea", ha declarat l'alcaldessa. "Vam modificar puntualment la zona amb el suport del municipi i del propietari dels terrenys per facilitar un projecte que havia de crear 70 llocs de treball, i ens sorprèn moltíssim que aquests acords no es respectin."

El projecte preveia la creació d'una estació de bateries per emmagatzemar l'energia produïda pels parcs eòlics i fotovoltaics de la zona, així com una planta de generació d'hidrogen verd. Aquestes instal·lacions havien de situar-se al Sector N, a prop de la carretera N-30, a l'altura del circuit de Calafat.

Arxivat a