La Catedral ja no es podrà visitar amb la «Tortosa Card»

Picabaralla entre els partits tortosins per la decisió del Capítol Catedralici

14 de maig del 2024
Actualitzat a les 12:37h
Claustre de la catedral de Tortosa.
Claustre de la catedral de Tortosa. | Aguaita.cat

La Catedral de Tortosa i la seua exposició permanent ja no són visitables amb la targeta turística Tortosa Card, una eina de promoció que l’Ajuntament de Tortosa va crear al 2010 per agrupar l’accés als diferents edificis històrics de la ciutat i que els turistes hi poguessin accedir a un preu reduït. Així ho va fer saber el regidor de Junts per Tortosa, Jordi Sorolla en el darrer ple municipal.

 

La decisió arriba després que el govern de Movem-PSC i ERC, a proposta de la CUP, decidís retirar la subvenció de 30.000euros per a contribuir a la rehabilitació de la Catedral, una aportació que formava part del pressupost municipal des de fa més de 25 anys.

Este mitjà s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Tortosa per saber la seua versió dels fets i ens confirma que el Capítol Catedralici ha decidit sortir de la Tortosa Card i així ho ha comunicat a l'Ajuntament.

De tota manera, expliquen, "per formar part de la targeta calia fer una licitació, cosa que no es feia en anteriors governs", segons afirma el servei de comunicació de l'Ajuntament.

També ens confirmen que l'Ajuntament ha retirat la subvenció però que "de tota manera per formar part de la Tortosa Card calia licitar-ho, la resta d'equipaments que es visiten són municipals o en el cas del centre d'interpretació de la Setmana Santa no hi ha compensació econòmica. En el cas de la visita a la Catedral sí, l'Ajuntament pagava una factura al Capítol Catedralici i per regular este fet caldria licitar-ho, podrien guanyar-ho ells o també una empresa que fes d'intermediària per exemple. Al decidir retirar-se de l'abonament turístic no fa falta ja està licitació per regular el servei.

A la pregunta de si creuen que és un càstig evident a la retirada de la subvenció al Bisbat de Tortosa els serveis de comunicació de l'Ajuntament se'n reserven l'opinió, ja que no és a ells a qui els correspon contestar sinó al Bisbat.

El Grup Municipal de Junts per Tortosa va tenir accés a la carta del 22 de març del degà del Capítol-Catedral de Santa Maria de Tortosa on se li comunicava a l’alcalde “que el Capítol havia decidit gestionar íntegrament les entrades a la Catedral i no formar part de la targeta ‘Tortosa-Card’ a partir de l’1 de maig”. Segons la carta, el Capítol prenia esta decisió “després de tenir la confirmació de l’alcalde que aquest any no es signaria el conveni per formalitzar l’ajuda de l’Ajuntament per al manteniment de la Catedral”.

Per això, en l’apartat de preguntes al govern, el regidor tortosí Jordi Sorolla va interpel·lar l’alcalde sobre si havia fet alguna gestió per evitar que aquest fet es produís. “Lamentem que vostè accepti esta decisió i no faci res al respecte, creiem que és un error no haver arribat a un acord amb el Bisbat per mantenir este equipament turístic de primer ordre com és la Catedral a la Tortosa-Card”, va qüestionar Sorolla, tot lamentant que l’Ajuntament no faci cap aportació a la conservació de la Catedral, el monument més important de la ciutat, un fet “que demostra la poca voluntat del govern tripartit de vetllar pel patrimoni tortosí”.

La targeta Tortosa Card, que es pot adquirir a un preu de 7 euros, permet l’entrada, durant 3 dies consecutius, als principals equipaments turístics de la ciutat, la majoria d’ells recuperats i rehabilitats durant els darrers anys, com el Museu i l’Espai Cota 0, el Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, els Jardins del Princep i la muralla medieval, els Reials Col·legis i l’exposició permanent de la ciutat o el Centre d’Interpretació del Renaixement. Fins l’1 de maig també s’hi incloïa la Catedral de Tortosa.

Arxivat a