No no
més això, entre la moció del març i les d'este dilluns, Segons ha afirmat Jordi Jordan, han passat més coses, "i és que mentre no hi ha diners per a la televisió i la ràdio públiques perquè estan retallant el pressupost, hem sabut que sí que n'hi ha per als mitjans privats, i en augment, en contra del model públic que ha de garantir la pluralitat i el dret a la informació". En el mateix sentit de crítica a unes intencions que "poden portar en el futur a l'extern dels serveis d'informació públics" s'ha pronunciat el portaveu socialista Antoni Sabaté, que ha titllat "d'inadmissible" que s'esgrimisca, a l'hora de prendre la decisió d'acomiadar corresponsals, "que la seva tasca és esporàdica, quan tots sabem que la dedicació és de 24 hores". "La declaració institucional que vam aprovar és insuficient", ha apuntat Sabaté, que en nom del seu grup ha exigit a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals "el manteniment de les actuals corresponsalies tant de Catalunya Ràdio com d'ACN, de la mateixa manera que es va fer amb TV3, i que es garantisquen els llocs de treball als professionals de les Terres de l'Ebre que actualment donen servei". Jordan, en el redactat de la moció del seu grup ambdues s'han debatut conjuntament ha instat el Govern de la Generalitat "a suspendre els acomiadaments dels periodistes de Catalunya Ràdio mentre es destinin grans quantitats de diners públics a mitjans privats" i en l'àmbit més local també ha demanat "que es prioritzi als pressupostos del 2013 d'aquest ajuntament l'aportació a mitjans públics enfront les subvencions als privats".
ERC, com també el PP i PxC, han compartit les dues mocions. El portaveu republicà ha lamentat la "recentralització de molts serveis, entre els quals el de comunicació" i que "per raons d'estalvi es vulguin fer pagar a les Terres de l'Ebre els plats trencats".
Tot els suports, que seguien de ben a prop un bon nombre de professionals que han assistit a la sessió lluint adhesius contra els acomiadaments i amb una forta activitat a través de les xarxes socials el debat s'ha seguit a Twitter amb l'etiqueta #SosPeriodismeEbre i #sosperiodismebre han caigut de cop amb la paraula de la regidora convergent Meritxell Roigé, que ha defensat que la declaració aprovada fa un mes és suficient i ha recriminat a Jordan que "poques lliçons pot donar quan el tripartit va aportar a mitjans privats 41 milions d'euros el 2010, per 16 que en dóna CiU". Roigé també ha seguit mantenint que tant TV3 com Catalunya Ràdio "tindran per primera vegada personal propi a les Terres de l'Ebre", lamentant que els professionals que han cobert les corresponsalies durant anys, "dissortadament, estiguessin molts en situació laboral precària, com a autònoms o subcontractats". La regidora ha anunciat també que ja s'ha presentat el concurs de voluntaris per cobrir l'única plaça que tindrà l'emissora a partir del maig. La direcció de CatRadio s'havia compromès a parlar amb els corresponsals afectats este dilluns, però la reunió va quedar anul·lada i, sense fer-la, avui precisament s'ha presentat el concurs de trasllat.
Doble protesta
El vot desfavorable de CiU ha indignat bona part dels periodistes presents a la sala, que han abandonat la sessió només conèixer el rebuig a les mocions. Just avui també s'ha produït una jornada de vaga dels treballadors de l'Agència Catalana de Notícies contra les retallades que preveu el Govern, a la qual han assistits periodistes ebrencs, mentre prop d'un centenar de treballadors de Catalunya Ràdio s'han instal·lat en tendes de campanya davant de les instal·lacions de l'emissora contra les retallades.
Fotos: Ple de Tortosa i protestes a les seus de Catalunya Ràdio i ACN a Barcelona.