La CUP se suma a les peticions de dimissió de Domingo Tomàs arran de l'afer del Renaixement

La regidora Selene Alberich també ha acusat Junts per Tortosa d'instrumentalitzar els Abanderats de Tortosa "per desgastar el govern i crispar l'ambient"

Selene Alberich, portaveu del grup municipal de la CUP.
Selene Alberich, portaveu del grup municipal de la CUP. | Cedida
Redacció
24 de juliol del 2024
Actualitzat a les 17:52h

Després que este dimecres al matí els grups que formen l'equip de govern de Tortosa, Movem-PSC i ERC, hagen reclamat la dimissió del regidor de Junts a l'oposició, Domingo Tomàs, arran dels fets que van tenir lloc diumenge en la cloenda de la Festa del Renaixement, el grup municipal de la CUP s'ha sumat a l'exigència de dimissió.

Selene Alberich, portaveu del grup municipal ha qualificat d'"intolerable i inadmissible l'actitud xulesca i prepotent" amb la qual el regidor de Junts per Tortosa es va dirigir a membres de les companyies locals que eren diumenge a l'Absis de la catedral per participar en la cloenda. La cupaire ha volgut recordar que les regidores "ho som dins i fora d'este ajuntament" i "que l'anàlisi de les nostres accions no es poden deslligar de la posició de poder i privilegi que alguns cops ocupem.  I per tant, actituds com les de diumenge son encara més greus quan son exercides per un càrrec públic ".

Alberich també ha acusat Junts per Tortosa d'instrumentalitzar l'entitat cultural dels Abanderats de Tortosa "amb objectius purament electoralistes, per desgastar l'actual govern i crispar l'ambient".

La cupaire ha afegit que la tensió viscuda diumenge és també responsabilitat de Junts per Tortosa "que en van ser els instigadors, i forma part de l'estratègia que han adoptat des que han perdut el govern de la ciutat".

Els cupaires també han exigit disculpes públiques al president dels Abanderats de Tortosa, Xavi Falcó, i han demanat a l'alcalde Jordi Jordan que convoque una junta de portaveus "amb l'objectiu d'exigir un canvi de rumb de l'oposició de Junts, per evitar que es tornen a repetir successos com este en un futur".

Finalment, Alberich ha recordat que quan Domingo Tomàs era director de la Festa del Reinaixement va utilitzar el seu càrrec per "fer fora la dissidència política de les Festes del Renaixement". "Al 2011 Domingo Tomàs va fer fora de les avançades el Cau de la Bandolera, la taverna del Casal Popular Panxampla, per motius merament polítics i amb l’objectiu d’ofegar econòmicament l’entitat. Actitud més pròpia d’un cacic que no pas d’un regidor de festes." ha finalitzat. 

Arxivat a