La Diada a Tortosa aixecarà este dimecres la bandera reivindicativa pel desequilibri territorial i l'aigua

La manifestació a la capital del Baix Ebre començarà des de la plaça del Bimil·lenari, i des d’allí a les 17.14 hores seguirà per l’avinguda Generalitat fins al parc Teodor Gonzàlez

Concentració a Tortosa per la Diada en una imatge del 2020.
Concentració a Tortosa per la Diada en una imatge del 2020. | Aguaita.cat
Sílvia Berbís
11 de setembre de 2024, 08:54

Tortosa és este 11 de setembre una de les cinc capitals catalanes on s’ha de desplegar la mobilització independentista de la Diada, que enguany torna a ser descentralitzada, en esta ocasió a la capital del Biax Ebre i també a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Les entitats coorganitzadores, que son l'ANC, Òmnium, l'AMI, el Consell de la República, la Intersindical i el CIEMEN, volen denunciar les conseqüències “nefastes de la dependència”, i cada localitat denunciarà particularment els greuges que patix Catalunya pel fet de pertànyer a l’Estat espanyol, uns greuges que consideren “estretament vinculats a l’espoli continuat que patix Catalunya”.

En el cas de Tortosa, l’objectiu concret és protestar pel desequilibri territorial i l’aigua. Per això anuncien que “dixarem clar que l’aigua és vida i la seua gestió, imprescindible. L’espoli de l’Estat encara s’agreuja més en zones com les Terres de l’Ebre. La independència també ha d’implicar un tracte just per a tot el país”, sostenen les entitats organitzadores de la mobilització.

A Tortosa la manifestació començarà des de la plaça del Bimil·lenari, on s’ha convocat la concentració inicial a les 16 hores i des d’allí, en el moment àlgid d’inici que com és habitual està fixat a les 17.14 hores, els participants recorreran l’avinguda de la Generalitat per dirigir-se al parc Teodor González.

A més de les mobilitzacions a les 5 ciutats, hi haurà altres accions per les vegueries del país. L'eslògan unitari és enguany "Tornem als carrers" per a la capçalera.

La Diada d’este 2024 s'emmarca sota el mandat d'un president que no és independentista. El president, Salvador Illa, ha donat continuïtat a la proposta institucional de l'Onze de Setembre dissenyada per l'executiu d'Aragonès pel que fa a la imatge gràfica, l'eslògan i els actes institucionals. El cartell, dissenyat per Sergi Delgado, consta d'unes línies geomètriques que configuren un cor amb els colors de la Senyera. El lema escollit és "molts cors, un sol batec".