L'ebrenca Josefa Beltran serà la secretària de Millora Educativa de la conselleria de Niubó

Va ser directora dels serveis territorials d'Educació a l'Ebre i actualment era subdelegada del Govern a Barcelona

Josefa Beltran, subdelegada del Govern a Barcelona.
Josefa Beltran, subdelegada del Govern a Barcelona. | Cedida
Redacció
17 d'agost de 2024, 15:58

La camarlenca Josefa Beltran Bertomeu (Lligallo del Gànguil,1959) serà la nova secretària de Millora Educativa del departament d'Educació i Formació Professional. S'incorpora així a l'equip de la consellera Esther Niubó, que també ha designat la pedagoga Teresa Sambola secretària general, i l'exregidor de Tarragona Francesc Roca com a secretari de l'area de Formació Professional.

Josefa Beltran, que actualment ocupava el càrrec de subdelegada del govern a Barcelona des del maig del 2023, és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona (UB), diplomada en Professorat d'Educació General Bàsica per la mateixa universitat i compta amb diversos màsters i postgraus.

Anteriorment, va exercir el càrrec de directora de l'Alta Inspecció a Catalunya, del Ministeri d'Educació i FP a la Delegació del Govern a Catalunya.

A més a més de professora de català i d'orientació, ha desenvolupat diversos càrrecs en l'Administració pública: ha estat la presidenta de la Comissió Mixta del Departament d'Educació de la Generalitat i entitats municipals; directora dels serveis territorials d'Educació de Barcelona i també a les Terres de l'Ebre, així com directora del Programa de Descentralització de la Generalitat.

Com a membre del PSC, ha desenvolupat entre altres càrrecs el de secretària de Medi ambient en la Comissió Executiva del PSC.

Compta amb diverses publicacions sobre orientació i coeducació, per la qual ha rebut el Premi Educació i Societat que atorga el Ministeri de Barcelona i l'Esment especial 'Premi 8 de març Maria Aurèlia Campmany' de l'Ajuntament de Barcelona.

Arxivat a