El jutge avala els complements atorgats per l'Ajuntament d'Amposta a 14 treballadors

Resolt el recurs presentat per la delegació del Govern espanyol a Catalunya després d'una denúncia de PxC

Publicat el 21 d’abril de 2015 a les 11:03
Actualitzat el 21 d’abril de 2015 a les 14:20

Manel Ferré, alcalde d'Amposta, en una imatge d'arxiu. Foto: Sílvia Berbís


El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha desestimat el recurs presentat per l’Advocacia de l’Estat contra l’Ajuntament d’Amposta pel pagament de complements salarials a catorze treballadors municipals, entre ells diversos caps de departament, treballadors de la brigada i també de la biblioteca, que tenen reconeguda la compatibilitat per exercir una segona activitat de caire privat. El jutge dóna la raó a l’Ajuntament d’Amposta, que va aprovar els complements el juny de 2013, en el sentit que per fer-ho és correcta l’aplicació de la normativa pròpia que té aprovada Catalunya per regular les compatibilitats enlloc de l’espanyola. L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, havia insistit que de fet a la gran majoria de municipis catalans s’aplica la normativa del país, menys restrictiva que l’espanyola, ja que no establix els límits que determina la llei estatal en els percentatges dels complements específics salarials que poden cobrar els funcionaris que tenen compatibilitat autoritzada per a exercir segones activitats.

El recurs de l’Advocat de l’Estat, a instàncies de la delegació del Govern espanyol a Catalunya, havia arribat arran d’una denúncia prèvia que va presentar per este tema el regidor de Plataforma per Catalunya German Ciscar. L’alcalde li ha recriminat l’intent de desacreditar-lo, una recriminació que també ha fet extensiva al portaveu municipal d’ERC, Adam Tomàs, a qui ha acusat de fer “seguidisme” de Plataforma.

Per a Ferré, l’auto judicial, datat el 27 de març, “demostra, i vull que quede palès, que l’Ajuntament hem actuat correctament i hem aplicat correctament la llei”. Per això s’ha mostrat “profundament satisfet”, des de la vessant jurídica, “ perquè la jutgessa fonamenta la sentència en una claredat meridiana en què a partir 1987, amb la llei d’incompatibilitats, tenim normativa pròpia a Catalunya, que regula este dret i l’àmbit d’aplicació, i també des del punt de vista polític, “perquè la sentència dissipa de forma contundent qualsevol indici de sospita d’afavorir a determinats treballadors”, ha conclòs.

Així mateix, Ferré ha aprofitat per expressar la seua “tranquil·litat” per la nova acusació de PxC referent al cobrament de dietes de l’alcalde a càrrec de l’Ajuntament que presumptament correspondrien a l’exercici d’altres càrrecs, i ha pronosticat que també esta denúncia “s’acabarà desestimant”.