La proposta, que s'ha debatut en la Comissió de Territori i Sostenibilitat, fa referència a la reestructuració de l'oferta dels títols de transport que es va fer l'1 de gener de 2012. Una de les principals modificacions que es va dur a terme afectava els bitllets d'anada i tornada. Si fins aquell moment tenien una vigència de quinze dies des de la compra del bitllet, a partir d'aleshores només es considera vàlid fins a la finalització del servei regular del dia següent a l'emissió.
Els socialistes, atenent que són milers els joves catalans que han de romandre fora del seus municipis d'origen com a mínim una setmana, especialment en territoris com les Terres de l'Ebre, allunyats de les capitals on hi ha la majoria de les universitats, instaven en esta proposta de resolució a mantenir la vigència de quinze dies per abaratir el preu del bitllet.
Ventura ha titllat de "molt greu" que no haja prosperat la proposta. "Les Terres de l'Ebre patim una doble discriminació: hem de marxar a estudiar fora i ens costa més diners", ha conclòs.
La resposta de CiU
La resposta de CiU no s'ha fet esperar, i esta mateixa tarda Meritxell Roigé, portaveu de CiU a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, ha demanat al PSC que "deixi de faltar a la veritat i no manipuli més l'opinió pública" amb relació a la proposta de resolució sobre les tarifes de trens regionals. El PSC proposava ampliar la vigència dels bitllets d'anada i tornada dels trens regionals a quinze dies, "apel·lant a un suposat estalvi que en realitat no existeix ja que el preu d'aquests bitllets a Terres de l'Ebre és el mateix que el dels bitllets senzills", ha apuntat Roigé.
La diputada de CiU ha recordat que "la manera en què els estudiants poden estalviar diners en els seus trajectes amb trens regionals és amb els bonotren/bonoexprés de 10 viatges, que els permet reduir el preu del bitllet de 14,3 euros a 10,73 euros". A més, ha afegit que la política del Departament de Territori i Sostenibilitat per atendre les necessitats dels estudiants és "augmentar la durada d'aquests abonaments que han passat dels 60 dies als 90 dies actuals, com a pas transitori vers l'extensió de la seva vigència al conjunt del període anual". Segons ha replicat, "és d'aquesta manera com es tendeix a l'equiparació dels títols de transport de Rodalies de Catalunya amb els dels sistemes tarifaris integrats de Catalunya, i s'ofereixen millors condicions econòmiques als títols d'utilització més recurrent, per fomentar l'ús del transport públic".