El PSC d'Amposta critica «manca de suport a les entitats» i «opacitat» en la gestió de l'hospital comarcal

Els socialistes ampostins han votat en contra del pressupost municipal pel 2015

Publicat el 23 de desembre de 2014 a les 12:07
Actualitzat el 24 de desembre de 2014 a les 09:02
El grup municipal Socialista a l’Ajuntament d’Amposta va votar ahir al migdia en contra dels pressupostos pel 2015 per quatre motius "el favoritisme, la poca voluntat de reduir la pressió fiscal, la manca de suport a les entitats i la gestió de l'hospital", segons han fet palès en una nota de premsa.

Els socialistes no han donat suport a uns que "reflectixen la poca voluntat política de Manel Ferré i el govern de CiU per baixar la pressió fiscal a la ciutadania". “Si reduíssim la despesa corrent amb un seguit de mesures com la creació d’una central de compres, el correcte ús i conservació d'equipaments i instal·lacions i la reducció del lloguer d’edificis quan l’Ajuntament té edificis en propietat, entre altres mesures, podríem reduir un 10 % l’IBI a tots els ampostins i ampostines”.  Des del PSC també s’ha fet constar que "continua la manca de suport a les entitats del municipi". “Si anem al detall veiem que la pujada de la partida de subvencions de 120 mil euros se l’endú gairebé tota el CETECOM, el Centre Tecnològic de Materials Compostos, i al qual donem suport, i la Comunitat de Regants, amb vuitanta mil i trenta mil euros, respectivament. Les aportacions a les ONG (Càritas, Creu Roja i Siloé), que atenen les persones amb dificultats d’Amposta, passen de rebre 90 mil euros a 123 mil, 33 mil euros més, però, si tenim en compte que amb aquestes aportacions només cobreixen un 30 % de les seues necessitats, veurem que continuem molt per sota d'allò que realment els fa falta”, destacava el portaveu dels socialistes ampostins, Antoni Espanya.

Quant a les inversions, els socialistes consideren que "hi ha necessitats més prioritàries que gastar 545.000 euros en la rehabilitació de la xemeneia del molí d’Adell i convertir en zona de vianants el carrer Major i la plaça de l’Ajuntament". “El prioritari és falcar l’economia productiva, modernitzar els equipaments i instal·lacions municipals perquè generen menys despesa i ajudar a mantenir l’important patrimoni de les entitats de la ciutat, o donar suport als pagesos amb la millora de la xarxa de camins rurals“.

Els socialistes han estat molt contundents en denunciar el fet que els comptes recullen la nova catalogació de llocs de treball "que mantenen els privilegis econòmics de nou treballadors municipals". Es referix a la despesa de 100.000 euros en concepte de gratificacions que enguany ha desaparegut dels pressupostos “perquè han tingut l’ocurrència de passar aquest complement de productivitat a complement específic d’alguns escollits, aprofitant l’aprovació del Catàleg de Llocs de Treball i que, finalment, i després de 5 llargs anys els ha lliurat la Diputació”, ha subratllat Espanya. Proposta que també ha anat al ple d'avui, i que els socialistes hi han votat en contra, acompanyada amb un "demolidor informe conjunt de Secretaria i Intervenció de data 17 de desembre", segons han qualificat. Espanya, que ho ha titllat de maniobra electoralista, ha lamentat que s’haja desaprofitat l’oportunitat de fer les coses correctament. “Per voler quedar bé amb estos escollits, per raons que no sabem o no volem comprendre, vostès transformen una victòria col·lectiva del conjunt dels treballadors de l’ajuntament en un acord tacat i indigne d’una acció de govern transparent i guiada per l’interès comú”.

Espanya també ha denunciat novament "l'opacitat" amb què “esquitxa de forma irresponsable el nom de l’hospital”. “Ens preocupa que amb un pressupost de 16 milions d’euros, gairebé el mateix volum que el pressupost municipal, els mecanismes de fiscalització de la gestió siguen tan poc transparents", ha exposat, i ha afegit: "Per gastar un pressupost de 19 milions d’euros i més de 300 treballadors, l’Ajuntament té una àrea d‘Intervenció i una de Secretaria dotada de diversos tècnics de nivell alt i personal de suport divers tan tècnic com administratiu. En canvi, a l’hospital per gastar un pressupost de 16 milions d’euros i 200 treballadors, no hi ha cap d’aquestes figures. Tot recau en la figura d’un gerent que fins ara visitava el centre algun dia a la setmana i la majoria de gestions es porten directament des de Reus. Tot el poder de decisió recau en el president del Consell d’Administració, és a dir, l’alcalde i el gerent, sense cap figura tècnica intermèdia que vetlle per la gestió ajustada al rigor pressupostari i jurídic que cal als recursos públics.” Espanya ha recordat que la darrera operació de risc és la nova residència de la gent gran valorada en 12 milions d'euros sense tindre cap compromís per escrit de la Generalitat quant a la concertació de places. També s'ha referit a la imputació de l'exgerent de l'hospital per un contracte amb un servei d'ambulàncies.