Esquerra Republicana de la Ràpita commemora el setè aniversari de l’1 d’octubre amb un gest de record i agraïment

Set anys després, encara hi ha polítics rapitencs encausats per la seua implicació en els fets del 2017, i altrres veïns pendents de l’aplicació de la Llei d’Amnistia

L'acte d'Esquerra a la Ràpita, este dimarts.
L'acte d'Esquerra a la Ràpita, este dimarts. | Cedida
Redacció
01 d'octubre de 2024, 18:53
Actualitzat: 18:53h

Este matí, la secció local de la Ràpita d’Esquerra Republicana de Catalunya ha dut a terme un acte de commemoració al monòlit de la Plaça 1 d'octubre, en record dels esdeveniments del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. En este  acte, que marca el setè aniversari d’aquella jornada trascendental, "s'ha volgut retre homenatge a tots els rapitencs que, amb valentia i compromís, van defensar el dret a decidir del poble de Catalunya", afirma Esquerra en un comunicat.

En el seu discurs, la portaveu d’Esquerra Republicana, Èrika Ferraté, ha volgut agrair especialment la implicació de totes les persones que van fer possible aquella jornada: “Volem reconèixer el coratge i la fermesa dels rapitencs que van defensar les urnes i el dret a votar. El vostre compromís aquell dia és un llegat que mantindrem viu”. També ha subratllat la necessitat de continuar treballant per assolir els objectius d’autodeterminació i independència, “sempre amb l’esperit democràtic i pacífic que va caracteritzar l’1 d’octubre”.

Set anys després encara hi ha polítics rapitencs encausats per la seua implicació en els fets del 2017, com són Lluís Salvadó, Josep Caparrós i Albert Salvadó, així com altres veïns pendents de l’aplicació de la Llei d’Amnistia. “És incomprensible que, set anys després, encara tinguem companys encausats per haver defensat pacíficament la democràcia. La Llei d’Amnistia hauria de ser una realitat ja aplicada, i des d’Esquerra Republicana no pararem de lluitar fins que tots els rapitencs vegen garantida la seua llibertat”, ha afirmat la portaveu.

La formació sosté que el setè aniversari de l’1 d'octubre és un moment per recordar no només el que va succeir el 2017, sinó també per mirar cap al futur. En este sentit, Esquerra Republicana de la Ràpita reafirma el seu compromís amb els ideals d’aquell dia: la democràcia, la justícia i la llibertat. “El passat ens dona la força per seguir endavant, i avui més que mai, reivindiquem el dret a decidir com a via pacífica per aconseguir una Catalunya lliure”, conclou la nota.

Arxivat a