
Avui l'Ajuntament d'Amposta ha passat balanç a l'acció de la regidoria de Joventut i Polítiques d'Ocupació. Foto: Ajuntament d'Amposta
En quatre anys, gairebé 400 joves han participat en els cursos i programes d’ocupació que s’han dut a terme a Amposta, dirigits a la joventut, per tal de millorar la seua formació i intentar accedir a un contracte laboral a través d’algun dels tres programes de Joves per l’Ocupació que es fan anualment des de 2012. Després de comprovar els resultats, l’Ajuntament ha proposat la creació a la ciutat d’un centre de formació i ocupació per intentar impulsar i unificar en un sol espai la realització de cursos formatius i polítiques d’ocupació activa.
La regidoria de Joventut i Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament d’Amposta ha passat balanç este matí als resultats obtinguts des que va ser creada, a l’inici de la legislatura, i ha exposat que des d’aleshores, ha atès prop de 3.000 persones i ha rebut uns 2 milions d’euros en ajudes i subvencions per engegar programes de formació i ocupació, principalment per als joves.
L’alcalde, Manel Ferré, ha explicat que “vam decidir vincular les polítiques actives d’ocupació a la regidoria de joventut molt conscients de que el problema de l’atur tenia una especial incidència en este sector de la població”.
Vuitanta empreses hi col·laboren
El regidor de Joventut i Polítiques Actives d’Ocupació, Eros Esquerré, ha destacat especialment el paper de les empreses que col·laboren en estos projectes, que són al voltant de 80, ubicades arreu del territori. En l’últim programa de Joves per l’Ocupació s’ha fet formació en estes empreses a 75 alumnes d’entre 16 i 30 anys.
Pel que respecta a programes per a aturats d’altres col·lectius, ja de diverses edats i sectors, s’hi han acollit vora 3.000 persones entre els plans Activa’t, els Plans d’Ocupació, les contractacions en Col·laboració Social i la Borsa de Treball de l’Ajuntament d’Amposta.
Aturats en xifres anteriors a l’inici de la crisi
L’Ajuntament ha presentat també dades d’atur corresponents al darrer informe de l’IDESCAT per explicar que “la punta de persones aturades a Amposta es va assolir l’any 2012, quan es va arribar als 2.104 aturats, però d’any en any esta dada ha anat disminuint progressivament fins a situar-se a nivells semblants als anteriors a l’inici de la crisi”. Al desembre de 2011 hi havia registrades 1.839 persones a l’atur i al novembre de 2014 n’eren 1.872. L’alcalde ha remarcat que esta “és encara una dada que ens preocupa molt, va millorant però no és una dada positiva, per això cal seguir dedicant tots els esforços possibles a treballar per millorar la formació i les possibilitats de les persones que estan en esta situació, demanant Plans d’Ocupació i tenint especial sensibilitat pel sector dels joves i de les persones de més de 50 anys que són els que més patixen l’atur”.
L’Ajuntament d’Amposta està convençut que ha contribuït a la millora “gràcies als serveis i programes de la regidoria de Polítiques Actives d’Ocupació, que han facilitat la millora de l’ocupabilitat de les persones aturades de forma tant directa com indirecta”, sosté.