El govern ampostí destaca que té 16 milions d’euros en projectes d’inversió en diferents estats d’execució

L'alcalde, Adam Tomàs, passa balanç transcorregut un any del nou mandat

Adam Tomàs, en la roda de premsa de balanç del mandat.
Adam Tomàs, en la roda de premsa de balanç del mandat.
Redacció
02 de juliol del 2024
Actualitzat a les 17:23h

L’Ajuntament d’Amposta té, sobre la taula, prop de 16 milions d’euros d’inversió en diferents nivells d’execució. És el principal balanç que ha fet del primer any del mandat 2023-2027 l’alcalde, Adam Tomàs, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyat dels dos primers tinents d’alcalde, Núria Marco i Ramon Nadal. Ho ha fet a la terrassa exterior de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, un dels espais recuperats durant la rehabilitació d’este  equipament municipal, que ha suposat una inversió d’1,5M€. "Confiem que per a mitjans octubre puguem fer la inauguració oficial de la Biblioteca, unes obres que van començar a l’anterior mandat i que clourem durant el 2024", argumentava l’alcalde, tot afegint que "són, potser, una de les obres més emblemàtiques d’este primer any de mandat". 

"Una part d’aquests 16 milions d’euros d’inversions venen de l’anterior mandat i altres són projectes que hem engegat enguany i que formen part del Pla d’Acció Municipal (PAM) que són aquelles 150 mesures a les quals ens comprometem com a govern municipal", ha detallat l’alcalde, qui ha parlat d’altres obres destacades com la rehabilitació de les Cases del Castell (obres ja adjudicades per 1M€ a l’empresa ampostina Adolfo Constructors); l’arribada del gas al Polígon de l’Oriola (amb els plecs de licitació ja redactats); la construcció d’una caldera de biomassa per donar cobertura als equipaments esportius (ja adjudicada a l’empresa Roma per 1,2M€) o la instal•lació de plaques solars a cinc sostres d’edificis municipals (redacció del projecte ja enllestit per licitar obra). 

Pel que fa a l’execució dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2022-2023, l’alcalde ha destacat que la tirolina al parc dels Xiribecs i l’eliminació de barreres arquitectòniques a dos barris per 50.000 euros a cada barri estan pendents d’adjudicar ja que avui acaben les ofertes. Sobre la inversió de 700.000 euros de renovació de les clavegueres del Poble Nou, vinculat a la construcció de la futura depuradora per part de la Generalitat, ha destacat que ja s’ha redactat el projecte executiu. També en clavegueram, però en este cas, al terme d’Amposta, ha destacat que, entre 2023 i 2024 s’acabaran adjudicant 400.000 euros d’inversió.  

Una altra obra que ha destacat l’alcalde i que s’ha executat a cavall entre els dos mandats ha sigut la renovació completa de set carrers del barri del Grau amb un pressupost d’1M€, finançats amb recursos propis, amb el PAM de la Diputació de Tarragona i el PUOSC de la Generalitat de Catalunya. "Seguim amb la mateixa coherència de l’anterior mandat i quan renovem integralment un carrer, renovem tots els serveis que l’afecten", ha defensat l’alcalde. D’obra pública també ha destacat el pàrquing de l’Hospital Comarcal que ha assegurat que finalitzarà la setmana que ve i s’inaugurarà de cara al setembre i ha avançat que s’ha començat a treballar internament en el projecte de reforma de la plaça Ramon Berenguer IV. "Són 200.000 euros que ens arriben majoritàriament via Diputació de Tarragona i amb els que farem una transformació verda de la plaça, millorant també la vialitat i donar-li més sentit a la plaça". 

Altres projectes en marxa que l’alcalde ha volgut realçar durant el balanç anual ha sigut la renovació dels hidrants del polígon de Tosses, dels quals ja s’ha adjudicat la part de l’obra de l’estació de bombeig. 

Vaixell pendent de la licitació del servei

L’alcalde també ha aprofitat per explicar que els serveis tècnics continuen treballant internament per poder posar en marxa el vaixell elèctric que acabarà configurant l’oferta de turisme fluvial de la ciutat i "transformarà el model fluvial". "Els plecs tècnics i administratius de la licitació del servei ja estan redactats i esperem que a finals de juliol es puga publicar", ha afegit.

L’alcalde ha tancat la roda de premsa agraint la feina als membres de l’equip de govern i a tot el cos tècnic i administratiu de l’Ajuntament que fan possible tots estos projectes.

Arxivat a