El judici contra el rapitenc Lluís Salvadó per l'organització de l'1-O ja té data

Començarà el 2 d'octubre però les defenses ja han anunciat la intenció de sol·licitar l’anul·lació del judici quan s’aprove la llei d’amnistia

Lluís Salvadó, en una imatge d'arxiu com a secretari d'Hisenda.
Lluís Salvadó, en una imatge d'arxiu com a secretari d'Hisenda.
Redacció
24 de maig del 2024
Actualitzat a les 16:05h

El judici contra el rapitenc Lluís Salvadó per l'organització de l'1-O ja té data. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit que la vista contra ll i dos alts càrrecs més del Govern, Josep Maria Jové i la consellera Natàlia Garriga, tinguen lloc entre el 2 d'octubre i el 29 de novembre vinents, amb un total de 14 sessions. El judici s’havia d'haver fet a l'abril i maig, però es va ajornar degut a l’avançament de les eleccions catalanes. Avui divendres defenses, acusacions i el lletrat de l’administració de justícia han pogut consensuar les dates disponibles per a tothom. No obstant, la previsible aprovació de la llei d’amnistia podria fer-lo suspendre temporalment o de forma definitiva.

De fet, les defenses ja han anunciat la intenció de sol·licitar l’anul·lació del judici quan s’aprove la llei d’amnistia, que afecta de ple la causa oberta pels preparatius de l’1-O.

Amb tot, el TSJC ha rebutjat els intents de les defenses de suspendre el judici per la imminència de l’entrada en vigor de la llei d’amnistia, amb l’argument que la norma no podia ser tinguda en compte com un “fet cert amb capacitat per interferir o alterar” el curs d’una vista ja convocada, fins que estiguen completades “totes les fases per aprovar-les”.

Així, les sessions previstes són el 2, 3, 14, 17, 28, 30 i 31 d’octubre, i 8, 11, 12, 14, 15, 25 i 29 de novembre, de matí i tarda i començant a les 9 del matí.

En esta causa, la fiscalia demana 7 anys de presó per a Jové i 6 anys i 3 mesos per a Salvadó, per malversació agreujada, prevaricació i desobediència, mentre per a Garriga sol·licita un any d’inhabilitació per desobediència greu.

Arxivat a