Junts de l’Ampolla denuncia un regidor d’ERC per suplantació d’identitat a xarxes per fer ciberassetjament i injuriar

L’equip de Govern de Sumem per l’Ampolla també demana a Marta Rovira que investigue internament el cas

Sílvia Berbís
23 de juliol del 2024
Actualitzat el 24 de juliol a les 9:37h
Membres de la Corporació municipal de l'Ampolla.
Membres de la Corporació municipal de l'Ampolla. | Cedida

Sumem per l'Ampolla-Junts ha presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra apuntant un regidor de l’oposició d’Esquerra Republicana, per suplantació d’identitat a les xarxes socials a través d’un perfil amb el qual el denunciat hauria fet ciberassetjament a regidores, dones empresàries i també a empreses del municipi amb injúries, acusacions de malversació i tracte de favor.

A més, en les publicacions d’este perfil es difonien textos que utilitzaven "un to difamatori, de menyspreu i ofensiu cap a la vida personal i privada de l'alcalde, regidors i regidores i les seues famílies", segons Sumem per l'Ampolla-Junts.

Una de les regidores afectades, Meritxell Faiges, del grup municipal Sumem per l’Ampolla-Junts, ha assegurat en declaracions a Aguaita.cat que inicialment la denúncia davant els Mossos es va presentar cap al perfil “anònim” des del qual es difonien estes publicacions difamatòries i injurioses i les acusacions, però afirma que “posteriorment hem pogut aportar proves del fet que la presumpta gestió del perfil ‘anònim’ a la xarxa social Instagram està vinculat a un regidor de la població del grup de l'oposició pertanyent a ERC”.

Per tot, demana al regidor republicà denunciat que dimitisca o bé a Esquerra Republicana que el destituïsca: “Se’m fa molt costa amunt mirar-lo a la cara després del que ha dit i cal que assumisca la responsabilitat i afronte les conseqüències”, assegura.

Al temps, l’equip de Govern de Sumem per l’Ampolla ha demana a Marta Rovira que investigue internament este presumpte cas de suplantació d’identitat i assetjament per les xarxes, En este sentit, l'alcalde, Francesc Arasa, demana a la secretària general d’ERC que “iniciïe un procés d'investigació interna per tal d'assumir les conseqüències d'este presumpte comportament per part d'un regidor del seu partit. I evitar sumar este cas als últims fets vinculats al seu partit de cartells, difamacions i marques blanques per tal de desgastar políticament els altres partits polítics”.

L’alcalde també considera que davant indicis “tant clars, siga el mateix regidor qui prenga la determinació d'assumir les responsabilitats i, per tant, després de faltar a l'ètica exigida com a regidor, dimitisca del seu càrrec”.

Arxivat a