Junts per Tortosa fa pública la multa a l'Ajuntament per la contractació irregular del cap de premsa

L'Ajuntament haurà d’assumir el deute pendent amb la seguretat social, 747,58 euros, el recàrrec del 20%, 149,51 euros, i una multa de 3.750 euros, que fa un total de 4.647,09 euros

Roda de premsa de Junts per Tortosa
Roda de premsa de Junts per Tortosa | Cedida
Redacció
17 d'octubre de 2024, 11:11
Actualitzat: 17:47h

Inspecció de Treball ha sancionat l’Ajuntament de Tortosa amb una “falta greu” per la contractació irregular del cap de premsa, qui va estar treballant quinze dies durant el juny i juliol del 2023 sense estar donat d’alta a la Seguretat Social. I és que tal i com determinen les actes d’infracció d’Inspecció de Treball, queda comprovat que “el treballador hauria d’haver estat donat d’alta amb anterioritat a la prestació de serveis, fet que no fou realitzat per l’empresa, que el va mantenir prestant serveis durant 15 dies sense donar-lo d’alta al Règim General de la Seguretat Social, fet que constitueix infracció”, segons ha explicat el grup municipal de Junts.

Segons estes actes, els fets constitueixen diferents infraccions contra una vintena d’articles de la Llei General de la Seguretat Social, del Reglament General sobre inscripció d’empreses i afiliacions, del Reglament General sobre Cotització, del Reglament General de Recaptació de la Seguretat Social i de l’Ordre per la que es desenvolupen les normes legals de cotització de la Seguretat Social. La infracció està tipificada i qualificada com a greu i comportarà que l’Ajuntament haurà d’assumir el deute pendent amb la seguretat social, 747,58 euros, el recàrrec del 20%, 149,51 euros, i una multa de 3.750 euros, que fa un total de 4.647,09 euros.

La portaveu de Junts per TortosaMeritxell Roigé, ha valorat esta situació com “un fet molt greu que embruta la imatge de Tortosa”. En esta línia, Roigé ha criticat l’intent del govern municipal d’amagar la multa per la mala gestió. “Hem pogut accedir a l’expedient sancionador i està iniciat des del mes de febrer, han passat moltes comissions, moltes juntes de portaveus, molts plens i mai ens han dit res”, ha denunciat Roigé, tot ironitzant en que “si el govern municipal expliqués el que ha d’explicar no els caldria queixar-se de que demanem molta documentació”.

“Al final, tots els tortosins pagarem amb els nostres impostos la multa i el recàrrec provinent de la mala gestió de Jordan i Lleixà”, ha qüestionat la portaveu, qui ha carregat durament contra l’equip de govern. “Per gestionar un Ajuntament cal estar preparats, quan diem que l’alcaldia els va gran és per qüestions com esta, una vegada més es veu com són incapaços de gestionar correctament l’administració i la ciutat”, ha afegit.

El grup municipal de Junts per Tortosa ja va alertar, al juny del 2023, quan es va contractar el cap de premsa, que no s’estava fent correctament, i en va demanar explicacions en sessió plenària a Jordan. En aquell moment, denuncia Junts, es va ocultar la informació de l’expedient de contractació al seu grup municipal, que va haver de recórrer a la Comissió per la Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP) per poder obtenir-la mesos més tard.

 

Més contractacions irregulars per part del tripartit segons Junts per Tortosa

Esta no és la única contractació irregular del govern tripartit, segons Roigé, i és que el passat mes de juliol, el Grup Municipal de Junts per Tortosa ja va denunciar irregularitats en el procés de contractació del nou gerent de la societat Tortosa Esport, Jesús Auré. En el procés de contractació del nou gerent es va vulnerar el procediment administratiu previst a les bases, contractant al gerent abans que el seu nomenament fos aprovat en Consell d’Administració de Tortosa Sport, i ratificat en Junta General pel ple de l’Ajuntament.

"A més, a la darrera Junta General de la societat, l’alcalde i el regidor d’Esports es van contradir i no van clarificar des de quan estava treballant el senyor Auré i si havia percebut alguna retribució, en un nou episodi de “desgavell” i “caos” del govern municipal",afirmen Junts per Tortosa. “El nostre grup estem analitzant tota la informació al respecte, que una vegada més ha arribat tard i malament, després d’haver de reiterar la petició d’informació fins a tres vegades a l’alcaldia”, ha explicat la portaveu, tot avisant que “si hi ha hagut una malversació de fons públics el govern municipal haurà d’assumir responsabilitats”.

D’altra banda, i també en la darrera modificació pressupostària que incloïa la creació, de nou, de la plaça de cap de Gabinet, amb un expedient incomplert i sense els informes pertinents, al qual Junts per Tortosa va haver de presentar al·legacions davant la falta de resposta als requeriments fets pel grup municipal tant en comissió, instància i plenari.

 

Arxivat a