Junts per Tortosa desmentix tenir res a veure amb la decisió dels Abanderats per tancar el Renaixement

El grup municipal nega “haver tingut absolutament cap paper en esta qüestió”, i acusant el govern de ser qui ha “polititzat” els fets

Redacció
22 de juliol del 2024
Actualitzat a les 20:00h
La cloenda del Renaixement amb l'actuació dels Abanderats porta cua.
La cloenda del Renaixement amb l'actuació dels Abanderats porta cua.

El final de la Festa del Renaixement continua portant cua, ara en forma de comunicats i desmentits. Després que el govern de Tortosa haja acusat Junts este dilluns al matí  "d'instrumentalitzar" els Abanderats i "rebentar" el final del Renaixement, i després que esta entitat haja negat estar “polititzada”, ha estat el grup de Junts el que s’ha pronunciat. I ho ha fet negant “haver tingut absolutament cap paper en esta qüestió”, i acusant el govern de ser qui ha “polititzat” la qüestió.

Junts lamenta els fets i recorda que el seu grup municipal “no és ni la Colla Jove, ni el grup d’Abanderats, que són entitats culturals amb personalitat pròpia i amb una llarga trajectòria a la ciutat i que compten amb tota la legitimitat per fer allò que consideren els seus membres, que van decidir actuar, un cop acabada la festa, quan se’ls havia exclòs de l’actuació final del programa”.

“Qui polititza les entitats és el senyor Jordan, quan decidix eliminar els abanderats de l’acte final sense cap motiu, un col·lectiu que porta tot l’any treballant per fer gran la Festa del Renaixement i que promociona internacionalment la Festa i la ciutat de Tortosa”, afirma Junts, qui afegix que “també es polititza la Festa quan es vol utilitzar l’incident ocorregut ahir a la nit per atacar el grup municipal de Junts per Tortosa”.

En este punt, defensa que no ha tingut cap paper en la qüestió: “Voler culpar l’oposició d’un fet que res té a veure amb Junts per Tortosa diu molt d’un govern com l’actual”, i insistix: "Acusar a l’oposició no resol els problemes d’una organització que no ha fet el que tocava. De nou, torna el govern de les excuses culpant als altres del que és responsabilitat del Govern, que la festa funcione sense incidents, com sempre ha estat”.

“No entrarem  en polèmiques que no corresponen al nostre grup municipal, però rebutgem que se’ns acuse d’allò que no ens pertoca i que, posant a Junts per Tortosa pel mig, es vulga amagar la incapacitat del govern. La responsabilitat de l’organització de la Festa del Renaixement és del govern del senyor Jordan i mai abans la Festa havia tingut cap problema”, apunta la formació.

Arxivat a