Declaració institucional de rebuig al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre.
El consell plenari de la Diputació de Tarragona s'ha reunit en sessió extraordinària per aprovar una declaració institucional en contra del Pla hidrològic de la conca de l'Ebre aprovat pel Govern central el passat 28 de febrer. El document, signat per tots els partits tret del PP, rebutja el projecte impulsat des de Madrid perquè considera que «atempta contra els interessos mediambientals, socials i econòmics de les Terres de l'Ebre, especialment en el tram final del riu Ebre i el seu Delta».
A banda, la Diputació es compromet a «oposar-se políticament i jurídica al Pla, ja sigui directament o afegint-se a altres iniciatives impulsades per diferents institucions, organismes o entitats».
A diferència dels seus companys de l'Ajuntament de Tortosa que no van seguir la disciplina de partit, els diputats populars Jose Luís Martín (regidor de l'Ajuntament de Tarragona) i Sebastia Domenech (tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus) han votat en contra de la declaració institucional. El reusenc ha afirmat que «demanar més cabdal quan —després del transvasament— serà més del 10% de l'actual és demagògia».
Pere Panisello, diputat i tinent d'alcalde de l'EMD de Jesús, ha estat l'encarregat de llegir el manifest i de contestar les acusacions del diputat del Partit Popular: «el que és demagògia és prometre 450.000 hectàrees més de regadiu que les que hi ha ara, per les quals s'haurà de fer una inversió i nous pantans que el que faran és que els sediments no arribin al Delta. Tot això sí que és fer volar coloms, la resta són estudis científics que no s'han tingut en compte».
Aquests estudis demanen que el cabdal mínim que arribi al Delta de l'Ebre sigui més de 200 metres cúbics per tal d'evitar que el mar el faci desaparèixer. Si el Pla hidrològic del PP es dugués a terme el volum d'aigua del riu que acabaria desembocant pel Mediterrani no superaria els 100 metres cúbics. «En lloc de començar mirant quines eren les peticions de regadius, el que haurien d'haver fet és seguir la directriu europea i mirar quin és saber qui ha de ser el cabdal ecològic mínim per a poder mantenir el Delta», lamenta el diputat ebrenc que confia que les directrius europees faran canviar el pla i que el que està fent el Partit Popular és treure rèdit polític de la situació davant de les altres comunitats autònomes.