La Federació de Regants de l'Ebre (Ferebro) s'ha posicionat després que el Parlament Europeu reclamés al govern espanyol, aquest dimecres, que modifiqui el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, en base a un informe de la Comissió de Peticions que qüestiona el planejament. Ferebro considera "parcial" i "esbiaixat" este informe, que recorda que no és vinculant, i que considera "amb greus defectes" per no considerar a totes les parts interessades en el procediment.
La Federació de Regants de l'Ebre creu que l'informe només té en compte la problemàtica de l'aigua d'una part de la conca, i ha demanat a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu que incloga les peticions i propostes presentades des de l'entitat.
Després de la visita que els europarlamentaris, membres de la Comissió de Peticions, van fer el passat mes de febrer al delta de l'Ebre, Ferebro va reunir-s'hi el passat mes de maig. L'entitat ha presentat un escrit a la Comissió sol·licitant que se la consideri com a part interessada i que l'informe, aprovat este dimecres, es complemente amb les peticions i propostes presentades. Ferebro qüestiona que l'informe de la Comissió de Peticions qüestione el Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre, invalidant així el propi funcionament del procés de participació pública a l'Estat espanyol.
L'entitat està convençuda que cal pedagogia perquè les institucions europees coneguen la necessitat del regadiu. Per això, juntament amb la FENACORE, crearan un lobby europeu per defensar el paper del regadiu en la producció agrícola comunitària i les seves peculiaritats. Aquest lobby haurà d'evitar el que consideren que és una "visió esbiaixada i parcial de la realitat", que no tingui en compte els acords i pactes sobre l'aigua que es duen a terme a l'Estat.
La Federació de Regants de l'Ebre creu que el PHE pot "evolucionar" però que els canvis s'han de dur a terme "amb rigor institucional", a través dels "cabals establerts" i respectant els legítims interessos de totes les parts. L'entitat reclama que les institucions vetllin pel respecte a la proporcionalitat, i lamenten que el Parlament europeu centre la seua visió únicament en un riu com l'Ebre exigint-li uns nivells d'aplicació de la directiva marc de l'Aigua que no es reclamen a altres rius de països membres.
La Federació de Regants de l'Ebre considera «parcial» i «esbiaixat» l'informe aprovat pel Parlament Europeu
Consideren que l'informe només té en compte una part de la conca i demanen que s'incloguen les seues peticions

Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat La Policia Local d'Amposta es reforça amb quatre vehicles, armilles, tàsers i tres nous agents
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Publicat el 14 de juliol de 2016 a les 16:47
Actualitzat el 14 de juliol de 2016 a les 17:15
Et pot interessar
-
Política L'Ajuntament de Tortosa estudia accions legals davant possibles irregularitats en l'adjudicació d'obres a la SAMO
-
Política Queda deserta la licitació per construir una pista esportiva a l'antic col·legi dels Josepets de Tortosa
-
Política Junts per Tortosa veu «absurd» que es qüestione la viabilitat dels terrenys del Camí de Roquetes per al nou hospital
-
Política Paneque presenta a les Terres de l'Ebre les bases de la primera convocatòria de solars públics