El programa Ribera d'Ebre VIVA, del Consell Comarcal riberenc, prepara una diagnosi del sector agroalimentari de la comarca amb l'objectiu de potenciar els productes locals i el sector primari com a sector estratègic, dins d'una economia comarcal massa dependent del sector industrial i nuclear. Durant este segon trimestres de l'any es faran entrevistes a una cinquantena d'empresaris de la Ribera d'Ebre.
Els resultats s'exposaran a final d'any en una jornada on es convidaran productors d'altres territoris que han passat per este procés de valorització del producte local i l'impuls de la venda de producte de proximitat. Els productes autòctons de la Ribera d'Ebre són la fruita dolça - sobretot cirera i préssec-, l'oli, les olives, el vi, la mistela, el formatge, la mel, els pastissets de cabell d'àngel, la botifarra i la Cabra Blanca de Rasquera. També s'ha inclòs en el treball de camp la cervesa artesana i els productes de l'horta.
Amb les entrevistes s'extrauran dades com l'any de creació i l'ocupació que generen les empreses, aspectes relacionats amb els seus productes, si disposen de segell de qualitat, si participen el fires, si aposten per la venda de proximitat o l'exportació.
El projecte Ribera d'Ebre VIVA ha apostat des del principi per aprofitar les potencialitats del sector primari per impulsar a la diversificació de l'economia riberenca, que treballa en millorar la competitivitat i superar la dependència del sector industrial i nuclear.
Fins ara s'han fet actuacions de suport per a la professionalització i la formació de les empreses agroalimentàries, s'han creat taules de treballs sectorials, o s'ha impulsat la creació de productes amb marca pròpia, com el vi Pocavergonya i l'oli Dolium.
La Ribera d'Ebre prepara una diagnosi del sector agroalimentari per potenciar i diversificar el sector primari
Esta primavera s'entrevista a una cinquantena d'empresaris a través de programa Ribera d'Ebre VIVA
Ara a portada
-
Societat L’enderroc de discoteca Plató, primer pas per a regenerar l’antiga N-340 a Alcanar Sílvia Berbís Morelló
-
Medi ambient El Govern destina 1,1 milions d'euros a estudiar la quantitat de CO2 acumulat al litoral català
-
-
Societat L’oli Cabra Feixet del Perelló, premiat com el millor oli extra verge del món Xavi Llambrich
-
Publicat el 20 d’abril de 2018 a les 15:05
Actualitzat el 20 d’abril de 2018 a les 15:13
Et pot interessar
-
Política L'Ajuntament de Tortosa estudia accions legals davant possibles irregularitats en l'adjudicació d'obres a la SAMO
-
Política Queda deserta la licitació per construir una pista esportiva a l'antic col·legi dels Josepets de Tortosa
-
Política Junts per Tortosa veu «absurd» que es qüestione la viabilitat dels terrenys del Camí de Roquetes per al nou hospital
-
Política Paneque presenta a les Terres de l'Ebre les bases de la primera convocatòria de solars públics