Movem reclama uns pressupostos participatius a Tortosa

Publicat el 11 de novembre de 2015 a les 09:20
Actualitzat el 11 de novembre de 2015 a les 09:27

El grup municipal de Movem reivindica que es desenvolupe el Reglament de Participació Ciutadana. Foto: Movem Tortosa


El portaveu del grup municipal de Movem a Tortosa, Jordi Jordan, ha reclamat que els pressupostos del 2016 a Tortosa s’aproven amb la participació de la ciutadania, “tal i com han reclamat milers de tortosins a les urnes”, apunta. Jordan recorda que el Reglament de Participació Ciutadana,  aprovat ara fa vuit mesos, està al calaix i que el Govern municipal encara no l’ha desenvolupat.

El portaveu del grup ha reclamat al Govern de CIU i el seu soci d’ERC, que facen cas als més de 7.000 ciutadans que van votar per les opcions que duien als programes electorals diferents propostes per impulsar pressupostos participatius. Jordan ha demanat a Bel que no obvie esta “onada de canvi” i també ha recordat a ERC que portava esta proposta de la mateixa forma que CUP,PSC i Movem, que sumen 12 regidors i regidores a l’Ajuntament. També ha afegit que “la democràcia no s’acaba amb les eleccions cada 4 anys, hem d’anar més enllà, volem una ciutadania protagonista que puga codecidir actuacions municipals contribuint col·lectivament en el dia a dia de la ciutat”.

El grup municipal de Movem Tortosa ha recordat que hi ha molts ajuntament fora del territori però també a les Terres de l’Ebre que ja estan duent a terme este tipus de pressupostos participatius. “Ulldecona ha posat en marxa un procés participatiu per a que la ciutadania puga escollir entre diferents propostes una inversió de 100.000 euros del pressupost municipal per al 2016”, ha apuntat, i també ho fan poblacions com Flix, Ascó, Deltebre, entre d’altres.

Per altra banda, Jordan, ha recordat a l’actual govern i al seu soci que ja fa 8 mesos de l’aprovació del Reglament de Participació Ciutadana i ha lamentat que encara no s’haja posat en marxa cap actuació de les que es preveien en este Reglament, com ara la creació de Consells de Barri, Sectorials i de Ciutat, que encara no han estat constituïts. “La posada en marxa d’aquest Reglament hagués facilitat que la proposta presentada tirés endavant amb més agilitat i més garanties de participació”. En este sentit ha afegit “al segle que estem no hauria de passar que el Govern decidís unilateralment totes les actuacions sense comptar amb la ciutadania”.