Movem Tortosa demana la creació d’ajudes per a les famílies a l’atur per pagar impostos municipals

Publicat el 30 de desembre de 2015 a les 13:32
Actualitzat el 30 de desembre de 2015 a les 13:38

Roda de premsa de Movem Tortosa per presentar les seues mocions al proper ple de gener. Foto: Cedida


El grup municipal de Movem Tortosa demanarà en una moció al proper ple ordinari de gener la creació d’ajudes per  les famílies en atur a l’hora de pagar els impostos municipals, segons ha explicat en roda de premsa.  La coalició d’esquerres també presenta una moció en la que demana la creació d’itineraris segurs per als carrils bici destinats per afavorir-ne l’ús entre l’alumnat dels centres escolars de Tortosa.

Així, Movem Tortosa, segons exposa el seu portaveu Jordi Jordan, demana que l’Ajuntament de Tortosa face ús de la seua capacitat administrativa i prengue exemple d’altres governs municipals, tot aplicant un sistema de tarificació social més equitatiu i que siga  de caràcter progressiu segons la renda familiar per als impostos municipals com ara l’IBI, l’IAE o l’ICIO.

Jordan ha volgut distanciar-se de mesures “demagògiques com ara la baixada generalitzada d’impostos”, argumentant que este tipus de mesures només beneficien als que més tenen, i ha defensat el paper del consistori com a entitat supletòria a l’hora d’emprendre mesures que l’Estat no contempla en pro d’una ciutadana més igualitària, tal com exposa en una nota de premsa. El portaveu de MT-E considera que el primer pas a emprendre és la constitució d’una comissió per tal d’avaluar la situació econòmica i social de les famílies tortosines per a, finalment, poder articular un Reglament de Subvencions per a les famílies que estan a l’atur per ajudar-les a complir amb les seues obligacions tributàries vers l’Ajuntament.

Per altra banda, Cinta Galiana, regidora de Movem Tortosa, ha explicat la segona moció, que té per objectiu la creació i senyalització d’uns itineraris segurs per a que els alumnes de tots els instituts de secundària de Tortosa puguen desplaçar-se en bicicleta fins als seus centres des de casa. Per al disseny d’estos itineraris segurs s’aprofitarien els carrils bici ja existents,  possibilitant-ne la seua dinamització, i es recuperaria la figura de l’agent de barri, que seria l’encarregat de la seguretat dels xiquets i xiquetes que participen en la iniciativa. “Les sortides cap als instituts es coordinarien des de diferents punts de trobada cèntrics dels diferents barris de la ciutat i els agents de barri assegurarien el seu pas pels punts més conflictius dels diferents itineraris, les Ampes dels diferents centres també haurien de tenir un paper cabdal com a nexe comunicatiu entre els alumnes, els agents de barri i els centres”, exposa Movem.