La primera en intervenir va ser Roser Vernet, molts la recorden a les Terres de lEbre, per la seua participació activa en la lluita contra el transvasament de lEbre i la massificació eòlica a la Terra Alta i al Priorat, on ella viu, i el rebuig a la central tèrmica Enron. Vernet va de número 5 de la llista de la CUP a Tarragona i durant la seua intervenció danit a lauditori Felip Pedrell va denunciar que tots els partits polítics que actualment tenen representació al Parlament han tingut responsabilitats de govern al país i cap ha estat a lalçada dels moviments socials i de defensa del territori. La veu daquests moviments ha estat sovint oblidada o tergiversada pels interessos del sistema, va manifestar Vernet. Ara toca ser al Parlament de manera directa i sense intermediaris.
A les Terres de lEbre hi ha 16.000 aturats i un 36,1% dels seus habitants estan en risc dexclusió social, un dels percentatges més elevats de Catalunya, va etzibar el portaveu del col·lectiu de suport de la CUP a les Terres de lEbre i el Baix Maestrat, Xavi Rodríguez. Volem la independència però no només la política sinó també leconòmica, afegia.
Més que de dir ara és hora descoltar. Hi ha moltíssima gent que ho està passant malament i està dient prou. La CUP vol fer baixar la política del Parlament al carrer, assenyalava per la seua banda, Oleguer Presas, economista i exjugador de futbol.
Però qui més contundent es va mostrar va ser el cap de llista per la demarcació de Tarragona, Jordi Martí, professor i sindicalista del Priorat. "No n'hi ha prou en dir que Espanya ens roba, perquè a Espanya també els roben els mateixos que ens estan robant a nosaltres, i d'aquests un 1% són catalans", va manifestar Martí. "Si l'estat propi ha de ser de les 200 famílies que controlen Catalunya, diem que no", va afegir. "No volem que els lladres dirigeixin aquest procés. És com si la rabosa digués a les gallines que surtin cap a fora. Fora se'ns menjaran millor. Nosaltres no som gallines però ells sí que són raboses", va exemplificar tot alertant que "la crisi és la por i el lloc on ens estan portant és la situació dels anys 50. La majoria no anem destinats a ser classe mitjana sinó a la pobresa absoluta", va argumentar posant com exemple Grècia on estan pagant l'endeutament amb més deute que s'haurà de tornar a pagar.
"Qui ha dit que no hi ha vida fora d'Europa?", es va preguntar Martí, per qui la crisi social té una solució: "l'apropiació de la realitat per nosaltres mateixos. Això comporta prendre partit". I la CUP, diuen no és un partit com els altres sinó que vol ser "l'auto-organització de les classes populars". Martí va acabar amb un fort: "Visca la terra i visca el poble", però el punt i final de l'acte el va marcar l'himne dels Segadors amb tot l'auditori dempeus amb el puny alçat.