Els pares de Guillem Agulló i Cesc Freixas fan una crida a participar en la Marxa de Torxes ebrenca

“Les batalles que es perden son les que s’abandonen, i nosaltres no estem disposats a abandonar", afirma el pare del jove independentista valencià assassinat

Cartell de la Marxa de Torxes a Tortosa.
Cartell de la Marxa de Torxes a Tortosa.
Redacció
06 de setembre de 2024, 17:50
Actualitzat: 17:50h

El proper 10 de setembre se celebrarà a Tortosa la 16a Marxa de Torxes de les Terres de l'Ebre, que enguany porta per lema “Els carrers tornaran a ser nostres. Independència!”. Començarà a les 20:30h amb sortida al Castell de la Suda i té l’arribada a la Plaça del Mercat.

Allà intervindran en els parlaments els pares de Guillem Agulló (Guillem Agulló i Carme Salvador), el jove independentista i antifeixista valencià assassinat a per membres de l’extrema dreta que ha esdevingut un símbol de lluita i compromís per a moltes generacions de joves dels Països Catalans.

Precisament la Carme i el Guillem han volgut compartir un vídeo a les xarxes socials fent una crida a tothom a sumar-se a la Marxa de Torxes: “Estem molt contents de poder acudir i esperem que vosaltres hi pugueu assistir”, afirma la Carme. El Guillem llença un missatge ben clar: “Les batalles que es perden son les que s’abandonen, i nosaltres no estem disposats a abandonar, per tant la lluita continua i allí ens veiem”, tanca ell.

Per un altre costat, es farà la lectura del manifest, a càrrec de Cesk Freixas, cantautor i membre del col·lectiu “Terres de l’Ebre amb Palestina”, que tambçe se suma a la crida:

La Marxa de Torxes està organitzada per la Comissió 11 de setembre de les Terres de l’Ebre i està formada per persones i entitats de la societat civil organitzada. Esta manifestació de l’independentisme a l’Ebre treu cada any centenars de persones als carrers del nucli antic de Tortosa.

El lema d’enguany, “Els carrers tornaran a ser nostres. Independència!”, és un crit de la Comissió per encoratjar a la gent a tornar-se a organitzar per tal de recuperar l’esperit de lluita del poble català que ens va portar al referèndum de l’1 d’octubre.