El ple de l'Ajuntament de Tortosa reclama més trens ràpids i la bonificació del servei de tren Avant

El consistori aprova una declaració institucional per un servei ferroviari digne a l'Ebre. En el ple pren possessió el Defensor de la Ciutadania

Redacció
08 d'octubre de 2024, 09:43
Ple d'Octubre a l'Ajuntamnet de Tortosa
Ple d'Octubre a l'Ajuntamnet de Tortosa | Aguaita.cat

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar per unanimitat ahir al vespre una declaració institucional en què reclama més trens ràpids i la bonificació del servei de tren Avant entre Tortosa i Barcelona, mentre s'executen les obres d'adaptació a l'ample de via internacional del túnel de Roda de Berà que ADIF ha començat a executar aquest mes i que comporten la interrupció ferroviària de la línia R16. També ahir l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, va traslladar aquestes peticions per segona vegada al director de Rodalies, Antonio Carmona, en la reunió que va tenir lloc a Tarragona amb els alcaldes i usuaris dels municipis afectats pel tall ferroviari.


"Hem traslladat a Renfe que el dispositiu previst mentre s'executen les obres al túnel de Roda de Berà és insuficient i, en aquest sentit, reclamem l'ampliació del servei de tren Avant entres freqüències més en cada sentit, passant d'una a quatre, i l'aturada de dos trens Euromed en cada sentit a l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa", ha dit Jordan. La declaració institucional també reclama al govern de l'Estat que establisca bonificacions al servei de tren Avant entre Tortosa i Barcelona, igual que a la resta de territoris. Finalment, els acords del ple de l'Ajuntament tortosí es faran arribar a la delegació del govern de la Generalitat, ADIF, Renfe i la plataforma TrensDignes.

D'altra banda, en el plenari va prendre possessió del càrrec de Defensor de la Ciutadania l'advocat tortosí Càndido Jornet. El Defensor de la Ciutadania és una institució que té com a missió supervisar l'actuació de l'administració municipal i de les autoritats i personal que en depenen en la prestació del servei públic, així com atendre les peticions d'empara que persones físiques o jurídiques puguen invocar en relació amb l'atenció d'aquestes administracions. El Defensor de la Ciutadania atendrà les persones interessades tots els divendres entre les 12.00 i les 14.00 hores.


El ple també va aprovar una modificació pressupostària, per incorporar al pressupost els 118.000 euros de la subvenció de la Generalitat pel finançament de les activitats previstes al Pla Educatiu d'Entorn 2024-2025; així com l'aprovació de les festes locals del 2025.

Finalment, en l'apartat de mocions dels grups municipals es va rebutjar la moció de la CUP en defensa de la llibertat d'expressió i de suport als autors de la performance de la Santa Baldana, l'ebrenc Josep Pinyol i el col·lectiu Konvent. La moció va rebre el vot favorable de la CUP, el vot en contra de Junts per Tortosa i l'abstenció dels grups de Movem Tortosa-PSC i Esquerra.

 

 

 

Arxivat a