El ple d'Amposta aprova la dedicació exclusiva de l’alcalde a l’Ajuntament, i la seua retribució

El govern explica que el salari, de 56.000 euros bruts anuals, s’ha fixat actualitzant l’IPC dels últim deu anys al salari de l’anterior alcalde

Adam Tomàs, alcalde d'Amposta.
Adam Tomàs, alcalde d'Amposta.
Redacció
16 de setembre de 2024, 19:30

El ple extraordinari de l'Ajuntament d'Amposta celebrat este dilluns 16 de setembre al matí ha aprovat, entre d’altres coses, la dedicació exclusiva de l’alcalde, Adam Tomàs, i el salari que cobrarà per esta dedicació a partir d’ara, que serà de 56.000 euros bruts anuals. Tot i que la Llei estatal permet que als ajuntaments d’entre 20.000 i 35.000 habitants es puga fixar un salari de fins a 63.000 bruts anuals per a l’alcaldia, tal i com ha explicat Tomàs durant el ple, la seua retribució per dedicació exclusiva a l’Ajuntament s’ha fixat en 56.000 euros bruts anuals. "Per calcular-ho, el que hem fet ha sigut actualitzar amb l’IPC l’últim salari d’alcalde que hi hagut, que és el de l’anterior alcalde", ha detallat, "així, als 47.000 euros s’ha actualitzat l’increment de preus dels darrers deu anys i s’ha situat en els 56.000 euros".

Des de la finalització del mandat 2015-2019, la retribució de l’alcalde per la seua tasca a l’Ajuntament era per assistències. El següent mandat 2019-2023 i el que portem d’este mandat 2023-2027, l’alcalde ha compaginat les tasques d’alcaldia amb tasques a altres administracions, primer a la Diputació de Tarragona i després a la Generalitat de Catalunya, que pagaven els seu salari per ocupar els càrrecs en este institucions. "Això ha suposat, per a les arques municipals, un estalvi d’uns 250.000 euros", ha afegit l’alcalde. "Ara enceto una nova etapa, tornant a la dedicació exclusiva a l’Ajuntament, on també he assumit l’àrea de Serveis al Territori, que inclou la gestió de la Brigada Municipal", ha avançat Tomàs.

D’altra banda, l’alcalde també ha explicat que la seua condició de funcionari del cos docent de la Generalitat de Catalunya també li permet escollir quina de les dos administracions assumixen el cost de la Seguretat Social. "En este cas, he decidit que siga la Generalitat qui seguisca costejant Muface (Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat) i això és un estalvi de 17.000 euros anuals per a l’Ajuntament".

Tot plegat s’ha aprovat amb el vot a favor dels regidors de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta i l’abstenció dels regidors dels grups de l’oposició, Junts per Amposta i Som Amposta.