El ple de Tortosa aprova la modificació puntual del POUM per fer realitat el projecte dels Josepets

La sessió plenària extraordinària ha aprovat la descatalogació d'una de les naus del complex que està en ruïna i ja ha perdut el valor patrimonial

Redacció
04 de setembre de 2024, 09:23
Actualitzat: 10:38h
Ple municipal extraordinari de setembre a l'Ajuntament de Roquetes
Ple municipal extraordinari de setembre a l'Ajuntament de Roquetes | Aguaita.cat

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat en sessió extraordinària l'aprovació provisional de la modificaciópuntual del plad'ordenacióurbanística (POUM) que afecta la fitxa 120 del catàleg d'edificis i conjunts urbans i rurals de caràcter històric, artístic i ambiental del municipi que fa referència al col·legiSantJosep. Concretament, es descatalogarà una de les naus dels Josepets que està en ruïna i, per tant, ja ha perdut el valorpatrimonial. La proposta s'ha aprovat amb els vots dels grups de govern MovemTortosa-PSC i ERC, amb el suport de la CUP i ha rebut el vot en contra de JuntsperTortosa.

L'aprovació de la modificació puntual del POUM es traslladarà a la Comissiód'UrbanismedelesTerresdel'Ebre (CUTE), perquè en faça l'aprovació definitiva. Un pas necessari per fer realitat el projecteesportiu i cultural dels Josepets, que compta amb una subvenció d'1,5milionsd'euros del Ministerid'Educació, FormacióProfessionaliEsports.

D'altra banda, el ple ha aprovat una modificació pressupostària que permetrà finançar diverses actuacions. En este sentit, es destinaran 100.000euros a la xarxadecaminsmunicipals; 51.804 euros a la instal·lació de sistemesfotovoltaics en equipamentsmunicipals i 10.000euros a la millora de les instal·lacions, entre altres actuacions. La modificació pressupostària ha rebut el vot favorable dels grups del govern local, l'abstenció de la CUP i el vot contrari de Junts.

En un altre ordre de coses, el ple ha aprovat els preuspúblicsd'aparcament del pàrquing de la plaça Alfons XII per a l'any 2024, amb el vot favorable de tots els grups a excepció de Junts que s'hi ha abstingut. Era necessari establir aquests preus públics després que l'Ajuntament ha assumit temporalment el servei de gestió i explotació de l'aparcament. Uns preus que s'han mantingut i s'ha incorporat la tarifa per aparcament de bicicletes. Finalment, el ple ha aprovat la creació de la plaça de cap de gabinetd'alcaldia, amb el vot a favor dels grups de govern, l'abstenció de la CUP i el vot en contra dels regidors de Junts per Tortosa.

 

Arxivat a