El ple de Tortosa aprova la municipalització temporal del pàrquing de la plaça Alfons XII

També s'ha aprovat inicialment el reglament del servei de gestió i explotació de l'aparcament, un reglament que fins ara no existia

Pàrquing de la plaça Alfons XII de Tortosa
Pàrquing de la plaça Alfons XII de Tortosa | Aguaita.cat
Redacció
01 d'agost de 2024, 08:45
Actualitzat: 8:45h

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui, en sessió extraordinària, l'assumpció temporal del servei de gestió i explotació del pàrquing de la plaça Alfons XXII, així com l'aprovació inicial del reglament del servei d'este aparcament. El passat mes de maig el plenari va aprovar la pròrroga extraordinària del contracte de concessió administrativa per a la gestió i explotació de l'aparcament soterrat fins al 30 de setembre. L'Ajuntament ha encarregat un estudi econòmic sobre la viabilitat de la reforma i explotació del servei de pàrquing.

"Mentre no es determina el futur de l'aparcament de la plaça Alfons XII, l'Ajuntament assumirà temporalment el servei de gestió i explotació, així com la subrogació del personal", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que també ha precisat que fins ara no existia reglament del servei, un reglament que vincula tot el que afecta la gestió del servei, sigui per l'explotació directa per part de l'Ajuntament de Tortosa, o sigui per l'empresa concessionària de l'explotació de l'aparcament. En este sentit, el reglament inclou els diferents règims d'ús (tarifa horària, abonament); normes generals de funcionament; drets i deures de les persones usuàries; infraccions i sancions, així com els drets i deures de l'empresa concessionària en el cas que la gestió de l'aparcament sigui indirecta. L'acord s'ha pres amb els vots favorables dels grups de l'equip de govern ( Movem Tortosa-PSC i Esquerra) la CUP, mentre que Junts per Tortosa ha votat en contra.

En un altre ordre de coses, el ple extraordinari ha aprovat el preu públic de les entrades als espectacles de pagament de la programació d'arts escèniques i música de la pròxima tardor. Una programació que inclourà espectacles de petit format en diferents espais de la ciutat i espectacles de carrer, per mantenir l'oferta cultural mentre s'executen les obres d'ampliació i millora del teatre auditori Felip Pedrell amb la construcció d'una tercera sala i rehabilitació de diferents espais com el vestíbul i la sala gran, per la qual cosa no es podran fer espectacles en aquest espai els pròxims mesos. Tots els grups han votat a favor de l'acord, a excepció de Junts que ha rebutjat els preus públics.

Finalment, el ple ha donat llum verd al nomenament dels membres del Consell Assessor del Museu de Tortosa. Un Consell, que no es reuneix des del 2019, que és un òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu que quedarà integrat per: Carmen Clemente; Albert Curto; Rosa Curto; Antoni López Daufí; Núria Gil Duran; Pilar Lanau; Carme Maigí; Joan Martínez; Jordi Mulet; Joan Hilari Muñoz; Anna Sospedra i la tècnica de Cultura Eva Castellanos. També s'ha aprovat la modificació del conveni col.lectiu regulador de les condicions de treball del personal municipal de l'Ajuntament.

Arxivat a