Ribera d'Ebre aprova el Pla de Reactivació Socioeconòmica

En el mateix ple també s'ha aprovat per unanimitat una moció contra la línia MAT i l'increment de preus a l'electricitat

Publicat el 30 de setembre de 2021 a les 11:30
Actualitzat el 30 de setembre de 2021 a les 11:48
Este dimecres, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha donat el vistiplau per majoria a l'aprovació del Pla de Reactivació Socioeconòmica, i també s'ha aprovat, per unanimitat, una moció contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que afecta la comarca.

El Pla de Reactivació Socioeconòmica planteja els reptes de la comarca per promoure el desenvolupament en l'àmbit de la diversificació econòmica, la reindustrialització, la digitalització, la transició energètica i l'equilibri territorial, entre altres. La pandèmia de la COVID-19 ha tingut efectes devastadors sobre la societat i sobre l’economia, i per pal·liar estos impactes, l’Administració Pública ha treballat per reforçar polítiques públiques que ajudin a mantenir i millorar l’actual estructura econòmica i també, impulsar noves estratègies que ajudin a generar nova ocupació.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha destacat que "l'elaboració d'este pla ha estat fruit d'un treball transversal, amb la participació de tots els sectors implicats en el desenvolupament del territori". "Estem contents, perquè ha estat un dels plans més participatius de Catalunya. És un document de consens, un pla pensat a curt, mitjà i llarg termini. No volem que es quedi en un calaix, perquè tenim molt clar que ha de ser la base per pensar les polítiques comarcals dels anys vinents", ha afegit.

En el pla s’elabora una anàlisi del futur industrial de la Ribera d’Ebre, es plantegen com fer més sostenible el desenvolupament actual del món rural i també quins serveis són clau per revertir el despoblament a la comarca. També s'estudia quines oportunitats d’ocupació i de desenvolupament professional hi ha al territori.

El Consell també ha aprovat per unanimitat una moció de rebuig al projecte de la MAT, impulsat per l'empresa Forestalia. El text vol reforçar les al·legacions i informes jurídics, tècnics i ambientals que de manera conjunta han presentat set Consells Comarcals i trenta-cinc ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès afectats pel traçat d'este projecte privat que es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el passat juliol.

En la mateixa sessió també ha rebut el vistiplau una moció contra l'increment de preus a l'electricitat. D'esta manera es vol instar el Govern de l'Estat perquè modifiqui el model econòmic del sector elèctric, ampliï la cobertura dels bons socials per pal·liar els efectes de l'augment dels costos i promogui la instal·lació de sistemes d'autoconsum, entre altres propostes.