Roquetes celebra l’obertura de la nova llar d’infants municipal

L’equipament entrarà en funcionament aquest dilluns 30 de setembre, amb les 41 places cobertes, després d’una inversió de prop de 890.000 euros

naguració de la nova llar d'infants municipal de Roquetes
naguració de la nova llar d'infants municipal de Roquetes | Aguaita.cat
Redacció
30 de setembre de 2024, 01:21
Actualitzat: 1:21h

 Roquetes ha celebrat este dissabte l’obertura de la nova llar d’infants municipal La Caramella, en un dia de celebració i de festa. Infants, famílies i centenars de veïns i veïnes de la ciutat han pogut entrar i gaudir per primer cop d’unes instal·lacions modernes, funcionals i àmplies, que destaquen per la seua claror i lluminositat, a més d’estar dotades d’un extens equipament i envoltades d’espai verd.

L’acte ha comptat amb una jornada de portes obertes per veure el nou centre d’educació pública del municipi per a nens i nenes de 0 a 3 anys. A la vegada, s’ha realitzat el descobriment de la placa i la tallada de cinta inaugural, a càrrec de l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, i la regidora de Servei a les Persones, Cinta Garcia.

Els han acompanyat el regidor d’Educació, Sisco Ollé; la directora de la llar, Llúcia Solé; la resta de membres de la corporació municipal; pubilles i hereus; i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert; entre d’altres personalitats.

Emocions a flor de pell en un “dia històric”

Les emocions a flor de pell han sobrevolat tota la jornada. Així s’ha desprès del discurs de l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, parlant des del sentiment en un “dia històric”, ha afirmat, després de culminar un projecte “creat amb tot l’amor i ganes”, i finalitzat amb un temps rècord de construcció de cinc mesos.

Alhora, definint La Caramella com un “espai emblemàtic” del terme municipal, el batlle roquetenc ha anat desgranant una comparativa entre les gotes de pluja que la formen, i tot l’equip humà, tècnic, institucions i empresa que han pres part en la construcció de l’escola bressol, elogiant-ne la “gran feina i implicació”.

“Els infants que en gaudiran són el fruit d’aquesta aigua. Volem que generin un futur encoratjador a la ciutat”, ha afirmat Garcia, tot llençant un agraïment molt especial “a les famílies”, per la seva aposta decidida pel centre.

Un somni fet realitat

Al seu torn, la regidora de Servei a les Persones de Roquetes, Cinta Garcia, ha posat en valor el fet de poder “dotar d’un nou servei a la ciutadania”. “La ciutat es troba en creixement, i era necessària una llar d’infants”, ha manifestat, sense amagar “la felicitat i orgull d’haver superat aquest repte”. “Serà un espai on els infants podran gaudir i tindran vivències molt boniques. És un somni fet realitat”, ha subratllat.

Les primeres joguines, obra de l’Associació de Dones de Roquetes

L’acte d’inauguració ha servit així mateix per dur a terme el lliurament de joguines de roba cosides per membres de l’Associació de Dones de Roquetes. Totes elles, encapçalades per la seua presidenta, Inma Vilaubí, han realitzat l’entrega a l’aula polivalent, on les peces i figures ja esperen als infants per al primer dia de classe.

Les dones que han participat de la seua confecció de forma altruista han estat Mari Carme Baset, Rosa Maria Rodríguez, Maria José Martínez, Pepi Arbona, Mari Carmen Curto, Ana Maigí, Maria Carmen Agramunt, Pepita Ortí, Mari Carmen Ferrando, Pepita Bosch, Pilar Valladares, Pilar Tafalla, Dolors Curto, Dolors Zaragoza, Trini Garcia i Pili Curto.

Una de les sales interiors de la llar d'infants La Caramella
Una de les sales interiors de la llar d'infants La Caramella

Un recinte de 800 metres quadrats

La nova llar d’infants municipalLa Caramella disposa d’un recinte amb 800 metres quadrats de superfície. L’edifici principal, d’una planta, té 400 metres quadrats i compta amb tres aules, una per cada franja d’edat. Alhora, també alberga una sala polivalent, una cuina, una sala de direcció, la recepció i un gran pati. El projecte ha tingut un cost total de 889.802,46 euros, dels quals se n’han finançat 418.000 euros gràcies a una subvenció de fons Next Generation de la Unió Europea, obtinguda per l’Ajuntament.

Exterior de la llar d'infants La Caramella de Roquetes
Exterior de la llar d'infants La Caramella de Roquetes

Dilluns, inici amb les 41 places cobertes

L’entrada en funcionament de la nova llar d’infants ‘La Caramella’ es produirà aquest mateix dilluns 30 de setembre, amb la totalitat de les 41 places disponibles cobertes, dels cursos d’I0, I1 i I2.De la mateixa manera, l’arrencada de l’activitat al centre suposa la creació de set nous llocs de treball fixes a la ciutat –el de la directora, les quatre educadores, l’administrativa i la netejadora–, que acompanyaran els més petits en el seu creixement i desenvolupament durant la primera etapa de la vida, i s’encarregaran de pilotar un projecte que ja és una realitat a Roquetes.