Plega l'alcaldessa de Vinebre després que els regidors del seu grup li tombessen els pressupostos municipals

La renúncia de la republicana es farà efectiva en el proper plenari que se celebrarà en uns dies

Tere Viña, alcaldessa de Vinebre
Tere Viña, alcaldessa de Vinebre | Cedida
Redacció
04 de juny del 2024
Actualitzat a la 13:04h

L’alcaldessa d'ERC de Vinebre, Tere Viña Alcoverro, ha presentat aquest dilluns al vespre un escrit de renúncia com a regidora, per tant, com alcaldessa de l'Ajuntament de Vinebre. Una renúncia que es farà efectiva al plenari que es convocarà els pròxims dies. 

Viña ha manifestat motius personals per prendre esta decisió, a la vegada que ha volgut agrair l’ajuda i dedicació de tota la gent que ha estat al seu costat durant este any de mandat. “Hem fet coses bones per al poble, algunes de molt necessàries, i d’altres que segurament no han agradat a tothom, però sempre pensant en el bé col·lectiu i allò que era millor per al municipi. He pres una decisió dolorosa, però és el millor que puc fer per Vinebre i també per mi mateixa”, expressa en el text.

La renúncia però, arriba després que a finals de l'any passat els regidors del seu propi grup impedissin l'aprovació dels pressupostos municipals malgrat disposar de majoria absoluta al ple. Els republicans, tot i disposar de quatre regidors de govern, davant dels tres de Junts a l'oposició, van acabar perdent la votació. Un dels edils del mateix govern va abandonar el ple i els altres es van abstenir en desacord amb la proposta de comptes.

L'encara alcaldessa ha adduït motius personals i de salut per justificar aquesta decisió. També ha agraït "l'ajuda i dedicació de tota la gent" que ha estat al seu costat durant el seu primer i últim any de mandat. 

Per la seua banda, el partit republicà ha expressat "el suport a la feina feta, a la valentia, al coratge i l’empenta mostrats durant aquest any al capdavant de l’Ajuntament de Vinebre". Han demanat respecte per la decisió presa per Tere Viña i s’informa que no farà cap mena de declaració al respecte. 

Arxivat a