El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Bot Jaume Sabaté entra a la junta de l’Associació de Micropobles de Catalunya

Es tracta d'una organització sense ànim de lucre formada per representants d'Ajuntaments de municipis de menys de 1.000 habitants i de les diputacions de Girona i Lleida

Redacció
15 d'octubre de 2024, 17:29
Jaume Sabaté, a l'esquerra de la imatge.
Jaume Sabaté, a l'esquerra de la imatge. | Cedida

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Bot, Jaume Sabaté, entra a formar part de la junta de l’Associació de Micropobles de Catalunya, una organització sense ànim de lucre formada per representants d'Ajuntaments de municipis de menys de 1.000 habitants i de les diputacions de Girona i Lleida. L'objectiu de l'entitat és donar veu als ajuntaments petits i contribuir a millorar la seua capacitat de gestió, entre altres. La incorporació del botenc, regidor de Junts, va ser anunciada el passat dimarts, dia 7 d’octubre pel president de l’Associació, Joan Solà.

Solà ha apuntat que el pobles de menys de 1.000 habitants som el 51% del total de pobles de Catalunya, ocupem el 51% del territori de Catalunya. Però, per contra, només acollim el 2,5% de la població de Catalunya, per això hem de sumar esforços i reivindicar-nos”. També mostra la seua satisfacció per la nova incorporació, al temps que agraeix "la predisposició de Jaume tant en incorporar l’Ajuntament de Bot a l’Associació com a formar part, de manera altruista, de la junta”. Al seu parer, esta entrada pot ajudar a "donar a conéixer l’Associació de MdC a les Terres de l’Ebre i promoure que s’hi associen els ajuntaments que en poden formar part”.

Per altra banda, Jaume Sabaté comentava que “personalment és un honor que et tinguen en consideració per formar part d’una associació d'àmbit de tot Catalunya i més quan es tracta d’una associació que defensa el dret a poder viure al món rural amb les mateixes condicions i serveis que els que viuen en municipis més grans o ciutats. No podia dir que no"; i afegeia: “Quan vaig conèixer l’existència de l’Associació de MdC vaig considerar que era una eina molt útil a l’abast del pobles petits, una eina que ens permet reivindicar davant institucions com el Govern i el Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats o les Diputacions les necessitats que tenim els pobles petits”.

Jaume Sabaté, nascut a Bot fa 44 anys, és regidor de l’Ajuntament de Bot des del 2015, en esta darrera legislatura n’és el primer tinent d’alcaldia i el darrer any de la legislatura n’ostentarà l’alcaldia. També és vicepresident del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i va ser Conseller Comarcal de la Terra Alta la legislatura 2019-2023.

 

Arxivat a