Tres-centes persones s'apleguen a Tortosa en la setzena Marxa de Torxes per la independència

Els pares de Guillem Agulló, jove Maulet, assassinat per l'extrema dreta, van ser els encarregats del parlament a la Plaça Barcelona

Setzena Marxa de Torxes per la Independència a Tortosa
Setzena Marxa de Torxes per la Independència a Tortosa | Comissió 11 de Setembre Terres de l'Ebre
11 de setembre de 2024, 13:17

Al voltant de tres-centes persones van participar, per setzè any consecutiu, el vespre del 10 de setembre a la Marxa de Torxes per la Independència a Tortosa. Esta manifestació unitària de l'independentisme ebrenc, segueix sent l'acte previ a la Diada més gran de les nostres comarques.


La Marxa de Torxes està organitzada per la Comissió 11 de setembre de les Terres de l'Ebre i amb el suport d'entitats socials i cíviques del territori. La marxa es va iniciar a les 20:30 hores des del Castell de la Suda, va continuar pel Nucli Antic i va acabar a la Plaça Barcelona, enfront del mercat municipal amb el parlament dels pares de GuillemAgulló (Guillem Agulló i Carme Salvador), jove independentista i antifeixista, membre de Maulets de Burjassot, assassinat per membres de l'extrema dreta. També el cantautor Cesk Freixas, establert a la Ràpita va llegir el manifest de suport a Palestina del col·lectiu "Terres de l'Ebre amb Palestina".


Sota el lema, "Els carrers tornaran a ser nostres. Independència!", la Comissió va fer una crida a la ciutadania per recuperar la força i la lluita independentista des de la base. També es va fer especial èmfasi a construir un país que arracone qualsevol manifestació d'odi, sota la preocupació de la reaparició de l'extrema dreta arreu d'Europa. "Els missatges d'odi que patim catalans, immigrants, homosexuals, lesbianes, etc.,... són els mateixos que fa trenta anys van portar a l'assassinat del jove valencià, Guillem Agulló", afirma la Comissió.

Els beneficis de la Marxa de Torxes d'enguany aniran en benefici de les persones que encara resten represaliades per la causa independentista. La Comissió també va fer una crida per participar en la manifestació de la Diada convocada a Tortosa avui a les 16.00 hores a la Pl. Bimil.lenari.

La Marxa va cloure amb l'actuació dels Castellers de Tortosa i la participació de colles de grallers del territori en l'acte previ a la Diada a les Terres de l'Ebre.

Arxivat a