Unes 50 persones participen en la bicicletada popular de la Festa de l’Ecoturisme a l’Ampolla

La nova edició de la festa s’ha centrat en l’enogastronomia sostenible a partir d’un extens programa

Una foto de l'edició anterior de la Festa de l'Ecoturisme a l'Ampolla
Una foto de l'edició anterior de la Festa de l'Ecoturisme a l'Ampolla | Imatges: Albert Vidal / Vèrtex Comunicació
Redacció
14 d'octubre de 2024, 12:54

Durant el darrer cap de setmana, la Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre ha celebrat la seua sisena edició, a l’Ampolla, amb un actiu programa d’activitats entre les quals ha destacat la reinventada bicicletada de cloenda. 

En este sentit, i com ja és tradició en la festa, la cloenda sempre ha comptat amb la bicicleta com a protagonista. Ara bé, hi ha hagut un canvi rellevant i és que la bicicletada que es feia de  forma simultània en els diversos municipis participants, enguany ha passat a ser una sortida popular i única per l’Ampolla, que és el municipi que ha acollit la present edició de la Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre. L’èxit de la proposta s’ha pogut veure en el nombre de persones  participants, que ha arribat a la cinquantena. A més, i també com a novetat, s’ha acabat  d’arrodonir la cloenda amb una baldanada a la Llotja Port de l’Ampolla. 

Més enllà de la bicicletada, el programa ha portat propostes molt variades, com ara una taula  rodona amb dones líders del sector de l’enogastronomia sostenible que han parlat sobre projectes tan diversos com complementaris; xerrades sobre productes d’alt valor, com l’oli d’oliva  i l’arròs, entre d’altres; degustacions de productes locals, i música en directe. Així mateix, s’han  pogut realitzar diverses activitats d’ecoturisme: sortida ornitològica, visita guiada al jardí botànic  medicinal de l’Ampolla, visita a les muscleres de la badia del Fangar, gimbike infantil, i ruta guiada  en bicicleta i amb una degustació de misso i sake. 

Cal destacar que, seguint l’objectiu de la festa de promoure un esdeveniment cada vegada més  accessible i inclusiu, moltes de les activitats eren adaptades i la majoria han tingut interpretació  simultània en llengua de signes. 

Paral·lelament durant el mateix cap de setmana, i amb motiu la sisena Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre, diferents equipaments, museus i centres d’interpretació han obert les seues portes, i  també diversos restaurants del Delta de l’Ebre han ofert menús gastronòmics sostenibles. 

Així, sota el tema Enogastronomia sostenible, el sector publicoprivat i la ciutadania han pogut conèixer punts de vista molt diversos, debatre, promoure i gaudir del Delta de l’Ebre, tot explorant com el territori podria jugar un paper important en el posicionament de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, des del respecte, la sostenibilitat i el treball  intersectorial. I precisament sobre el treball conjunt, Anna Borràs, presidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE), reiterava el seu agraïment a  totes les parts implicades –empreses associades, ajuntaments, institucions, etc.– que han  aconseguit que, un any més, la festa sigui possible. 

Organitzada i impulsada per l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE), la VI Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de  l’Ampolla, l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament de l’Aldea, l’Ajuntament de Camarles,  l’Ajuntament de Deltebre, l’EMD Els Muntells, l’Ajuntament de la Ràpita, l’Ajuntament de Sant  Jaume d’Enveja, la Federació EUROPARC, el Club de Ecoturismo de España, el Parc Natural del  Delta de l’Ebre, l’Agència Catalana de Turisme, i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.