
Presentació de les 22enes jornades, a la Cisterna del Vall d'Alcanar. Foto: Sílvia Berbís
Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja enceten este dijous les Jornades Gastronòmiques de la Clementina, que arriben a la 22ena edició. En total, seran setze els restaurants que, d’ara al 20 de desembre, faran menús especials en els que la clementina pren el protagonisme, amb plats elaborats a partir de receptes dissenyades per la Fundació Alícia. Algunes d’estes delícies culinàries es van poder tastar ahir a la presentació d’estes jornades emblemàtiques de la cuina ebrenca, que va tindre lloc a la Cisterna del Vall d’Alcanar.

La clementina és la protagonista dels plats. Foto: S.B.
“Som conscients que en els darrers anys han anat prenent cos arreu moltes jornades gastronòmiques, i nosaltres ens volem diferenciar per la qualitat i la capacitat de combinar el bon saber fer dels restauradors locals amb el culte a un producte tant nostre”, va afirmar Montfort. Una manera, va afegir, “d’anar adquirint consciència col·lectiva dels valors de la nostra cuina i la nostra agricultura”.
Els preus dels menús oferts oscil·len entre els 25 i els 38 euros, i els restaurants que participen a les jornades són: Chaparral, La Costa (a Alcanar); Cafè del mar ‘La lluna’, Can Manel, El Faro, Casa Lupe, Racó de Jesús, Les Palmeres, La Marinada, Mesón del Mar, Mareny, el Nàutic Les Cases (a Les Cases d’Alcanar) i hotel Tancat de Codorniu, Sotaveu, pensió Montecarlo i Hotel Carles III (Alcanar Platja).

Algunes de les receptes han estat ideades per la Fundació Alícia. Foto: S.B.