L'Ajuntament d'Alcanar actuarà coordinadament amb el de La Ràpita en els tractaments contra el mosquit comú i el mosquit tigre amb l'objectiu d'evitar els episòdis d'alta presència d'estos insectes que es van donar en ambdues poblacions l'estiu passat.
Estos tractaments s’efectuen amb coordinació amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) a les zones de control anual del Delta i per primera vegada a la Punta de la Banya, ja que és en esta zona on l’estiu passat es va originar la plaga que fa afectar de manera extraordinària als municipis d’Alcanar i la Ràpita.
Esta mesura ha sorgit de la recent reunió que han mantingut els tècnics del COPATE amb els regidors de Medi Ambient de les dos poblacions veïnes. El regidor de Medi Ambient d'Alcanar, Jordi Bort, ha explicat que “després de les cates efectuades sobre el terreny, ja s’han detectat les zones primàries i secundàries a tractar en una superfície d’entre 123 i 158 hectàrees aproximadament”. A hores d’ara encara es desconeix el cost econòmic d’esta actuació -totalment innòcua per a les persones i per al medi ambient- però es demanarà a les administracions competents el suport per finançar-ho. Els dos ajuntaments estan gestionant conjuntament les autoritzacions per accedir al Parc Natural, ja que s’estima que per realitzar els tractaments possiblement seran necessàries diverses entrades setmanals.
D’altra banda, esta primavera l’Ajuntament d’Alcanar té previst efectuar tractaments amb larvicida als embornals de la via pública, així com als jardins, parcs i fonts de titularitat municipal per evitar l’aparició del mosquit tigre. “L’aigua estancada és un lloc adequat per a la cria del mosquit tigre i l’any passat ja es van detectar estos insectes a alguns indrets, com és el cas de la Plaça de la Bassa. És per això que estem treballant en esta tasca preventiva que es durà a terme als tres nuclis urbans del municipi”, ha afirmat el regidor.
Els experts asseguren que només un 20 per cent d'estos insectes es troben en llocs públics, mentre que el 80 per cent restant es troben a les llars particulars on solen haver objectes i contenidors on s’acumula aigua (gerros, poals, cendrers, joguines, plats d'animals domèstics, plats de cossiets, etc) que n’afavorixen la seua reproducció. És per això que el regidor fa una crida a la col·laboració ciutadana per controlar esta plaga. La regidoria de Medi Ambient també té previst encetar una campanya d’informació i sensibilització a través d’Alcanar Ràdio i el Butlletí Informatiu Alcanar, així com l’edició de fulletons informatius i cartells.
Alcanar i la Ràpita es coordinen en els nous tractaments contra el mosquit
El consistori canareu també farà tractaments contra el mosquit tigre

Ara a portada
Publicat el 04 de març de 2016 a les 10:31
Actualitzat el 08 de març de 2016 a les 15:35
Et pot interessar
-
Societat Aida Boix Grau finalitza una etapa de vuit anys al capdavant del centre d’art Lo Pati a Amposta
-
Societat Expoebre 2025 obre dijous amb ocupació plena i activitats per a tothom
-
Societat El bisbe de Tortosa, des de Roma, demana un relleu continuista per al papa Francesc
-
Societat Instal·len càmeres lectores de matrícules a l'Ampolla