
El llagostí, un dels mariscos més preuats, és el protagonista als restaurants canareus. Foto: S.B.
Així ho ha destacat el regidor de Turisme, Jordi Monfort, en la presentació de les Jornades, que ha tingut lloc este dimecres a la Confraria de Pescadors. “La novetat d'esta edició és que les jornades s’han organitzat conjuntament amb el Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, una associació recentment creada i integrada per 10 restaurants que volen unir esforços i treballar conjuntament per seguir fent del municipi un referent gastronòmic al país”, ha afirmat Monfort. Una proposta, tal com ha destacat l’alcalde Alfons Montserrat, que “encaixa a la perfecció amb el nostre model de turisme familiar, el qual volem potenciar amb iniciatives d’este tipus”. Per això ha agraït als restauradors que “generació rere generació treballen de forma artesanal i tenen un bon tracte amb el client, a qui li agrada gaudir del gust de la vida tranquil·la del nostre municipi”.
Una mostra del seu treball s’ha pogut veure durant la presentació de les Jornades, on s’ha mostrat un ventall de plats amb el llagostí com a protagonista. Els cuiners també han elaborat ‘in situ’ dos plats per assaborir este crustaci amb tot el seu potencial. El ventall, però, configura propostes com capritxet de canelons amb llagostí i rap, carpaccio de llagostins acompanyat de vinagreta de pinya i festucs, i arròs melós de llagostins, incloses en els menús, que es podran gaudir a preus que oscilen entre els 28 i els 40 euros, maridats amb vins de la Terra Alta.
Mentre, a la Confraria, es feia gala d'elaboracions molt gustoses, algunes innovadores i altres seguint o actualitzant receptes tradicionals, al port de Les Cases, algunes barques arribaven a port amb el crustaci fresc, rosat i en el millor moment per al consum. Maribel Fibla, portaveu del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i Les Cases, ha destacat el valor gastronòmic d'un producte de km 0, “que en esta època de l’any es pesca amb tresmall i del qual us convidem a gaudir en aquestes jornades", ha apuntat.

Vuit restauradors d'Alcanar i Les Cases prenen part a les jornades, fins al 18 de juny. Foto: S.B.