La jutgessa que instruïx el cas ha desestimat l'últim recurs del consistori i insisteix que cal enderrocar. Com a resposta, l'Ajuntament d'Alcanar presentarà un últim recurs de súplica al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè insisteixen a assegurar que l'enderroc no és una mesura prou motivada per restaurar la legalitat urbanística, com reclama el Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona.
"Tot i que la de la jutgessa era una interlocutòria esperada, ho veiem amb preocupació perquè, d'alguna manera, es van tancant portes a solucions que siguin menys traumàtiques", explica el regidor d'Urbanisme del consistori, Manel Martí, que afegeix que "tot i això, presentarem un recurs de súplica perquè entenem que la restauració de la legalitat no ha d'implicar automàticament l'enderrocament, s'ha de motivar".
En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés aguaita.cat, la jutgessa titular de la sala 2 del Contenciós Administratiu de Tarragona, recent incorporada i que substituïx la que havia emès les interlocutòries anteriors, exposa que ja en la resolució del 24 de gener passat, confirmat pel TSJC, la il·legalitat de la llicència implica la demolició del que s'ha construït, "independentment del Pla Especial de Reforma Interior (PERI)" que l'Ajuntament va redactar i "del recurs de cassació" que el consistori també va presentar al Tribunal Suprem.
La jutgessa conclou dient que "no procedeix" interposar més recursos d'apel·lació contra als autos "ni acordar qualsevol altra actuació que no sigui la d'enderrocar l'immoble construït a partir d'una llicència declarada il·legal". Davant tal contundència, el consistori insisteix a dir que el recurs de súplica "no és una tàctica dilatòria. Com a consistori, tenim l'obligació d'esgotar totes les vies de defensa", remarca el regidor d'Urbanisme.
Els veïns només han presentat, de moment, al·legacions
D'altra banda, Martí també es mostra sorprès pel fet que els veïns dels 32 habitatges que van amenaçar d'emprendre accions legals força dures, com ara denunciar la cinquantena de llicències urbanístiques que es van atorgar amb els mateixos criteris erronis que a Turov o emprendre accions contra els responsables polítics i tècnics d'haver atorgar estes llicències, només hagen presentat, almenys de moment, al·legacions al decret d'alcaldia que els insta a enderrocar les seues pròpies cases. "Ells manifesten que no han sigut part d'aquest procés. Demanen que no es faci l'enderroc perquè no hi han pogut dir la seua, tot i que no sé fins a quin punt això hagués modificat el sentit de la sentència", explica el regidor d'Urbanisme.
"A nosaltres ens ha sobtat que tot i el temps transcorregut no s'hagin personat als tribunals. Però suposo que ells saben quina línia han de seguir per defensar els seus interessos". Martí assegura que com a consistori tenen l'obligació d'atendre els veïns com a ciutadans i que no tancaran la col·laboració ni l'aportació d'informació que necessitin.