
Imatge de la presentació del projecte Foto: Cedida
El Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament d’Alfara de Carles han presentat públicament el projecte del Centre d’Interpretació d’Alfara de Carles.
El centre té la finalitat d’apropar al visitant els trets històrics, antropològics i biològics que definixen el municipi d’una manera didàctica i pedagògica. En este sentit, el president de l’ens comarcal, Lluís Soler, ha destacat que “des del Consell es treballa per donar suport a totes aquelles iniciatives que permeten dinamitzar econòmicament la comarca i al mateix temps, impulsen un dels sectors més emergents del territori, com és el cas del turisme”. De fet, el Consell Comarcal del Baix Ebre assumix el cost de redacció del projecte que ascendix a 8.000€.
Soler ha afegit que “este centre representa una de les diferents accions que l’ens realitza en l’àmbit del turisme”. D’esta manera, el president ha recordat, com a exemple, que actualment també s’està construint el Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre. L’alcalde d’Alfara de Carles, Josep Mas, ha
donat les gràcies al Consell Comarcal del Baix Ebre per la seua implicació. Mas ha manifestat que “este és un projecte que ha de permetre que el nostre municipi faça un pas més en la seua promoció turística”.
Alhora, la regidora de cultura, Gloria Sabaté, ha explicat que “el centre també ha de servir per a conscienciar els veïns i visitants d’Alfara de Carles sobre la necessitat de valorar i preservar el nostre patrimoni històric i cultural”. El projecte, que es preveu que es puga dur a terme al llarg de l’any vinent i que s’emplaçarà al museu municipal, presentarà la història i l’actualitat del municipi mitjançant quatre temàtiques: l’evolució del paisatge del Port al segle XX, les arrels històriques de Carles i Alfara, els usos industrials a la vall de Carles i Panxampla. Per tal de presentar la informació d’una forma més àgil, es comptarà amb l’ús de noves tecnologies, audiovisuals i plafons descriptius.
En este sentit, el director del projecte, Antonio Balada, ha explicat que “l’objectiu
és mostrar a tots els visitants un relat de la història del municipi i de totes aquelles circumstàncies que han ajudat a definir, amb el temps, la manera de ser i la manera de fer dels ciutadans d’Alfara de Carles”.
L’equip del projecte, encapçalat per Antonio Balada, ha estat format per Anna
Àvila i Josep Sabaté (tècnics del Parc Natural dels Ports), Albert Curto (director
de l’Arxiu Històric Comarcal), Emeteri Fabregat (llicenciat en història) i Santi
Valldepérez (llicenciat en comunicació audiovisual).