La plataforma col·lectiva per a la protecció i regeneració del capital natural al Mediterrani, Nactiva, i el Centre en Resiliència Climàtica d'Eurecat s'alien estratègicament per desenvolupar un projecte de millorar de l'adaptació del delta de l'Ebre als reptes del clima. L'aliança vol abordar els reptes ambientals i socials del territori, posant especial atenció a la problemàtica de la sostenibilitat, causada per la degradació dels ecosistemes, a conseqüència del canvi climàtic. La iniciativa desenvoluparà projectes com la restauració d'aiguamolls, la creació d'infraestructures verdes, la transformació de les activitats econòmiques cap a models regeneratius, i la identificació d'oportunitats en bioeconomia i serveis ecosistèmics.
El fi d'aquesta aliança és el de desenvolupar entre ambdues entitats una visió estratègica i compartida amb els actors locals per tal de treballar en la regeneració integral del paisatge, posant el focus en el vincle entre l'aigua i la biodiversitat.
El conseller delegat de Nactiva, Joan Cabezas, defensa que" el delta de l'Ebre és un espai de biodiversitat excepcional que ha de ser protegit i regenerat per garantir la seva supervivència i la de les comunitats que en depenen".
La proposta s'integra en l'àrea d'Aigua de Nactiva i ha estat coordinat per Eurecat. A més, compta amb el treball i recursos del Centre de Resiliència Climàtica, que és conegut per la seua tasca de recerca i innovació per tal d'adaptar-se a l'emergència climàtica, mitjançant el desenvolupament solucions transformadores.
El director del Centre en Resiliència Climàtica, Carles Ibáñez, ha destacat el treball conjunt amb els actors clau del territori amb l'objectiu de "fomentar la bioeconomia i la restauració del capital natural". També ha explicat que es crearà un dossier de projectes "atractius" que puguin motivar la captació de fons tant privats com públics per tal d'implementar-los.