La metodologia de racons, que proposa delimitar, dintre de l’aula, diferents espais on els alumnes puguen realitzar de manera simultània diferents activitats de tipus cognitiu, manipulatiu i simbòlic, cada vegada té més pes als centres educatius del país i cada vegada s’exigix més als mestres la capacitat de dissenyar activitats que motiven els alumnes i així potencien la seua capacitat d’aprenentatge.
La teoria és esta i ara el Campus Terres de l’Ebre de la URV ha fet un pas important cap a la part pràctica. Així, amb la col·laboració de l’escola Sant Llàtzer de Tortosa, setze estudiants de diferents cursos dels graus d’educació infantil i primària del campus ebrenc han dissenyat tallers educatius amb la metodologia de racons i els han impartit als alumnes d’educació infantil d’esta escola.
L’activitat ha tingut lloc este matí a diferents aules del campus ebrenc, la del laboratori d’educació i tecnologia (ETLAB) i l’aula de música entre altres, i hi han participat els 74 alumnes de P-3, P-4 i P-5 de l’escola Sant Llàtzer. El proper dimarts, 23 de maig, es farà el mateix però amb tallers adaptats als alumnes de primer i segon curs de la mateixa escola. De 9 a 11.15 del matí.
“A l’hora de dissenyar estos tallers els estudiants del Campus han tingut en compte els següents criteris: que no fossen activitats competitives, que fomentessen el treball cooperatiu, la manipulació, la descoberta i la creativitat”, apunta Josep Holgado, responsable dels graus d’Educació Infantil i Educació Primària del campus ebrenc. A cada racó hi ha 9 alumnes i tots passen per tots els racons preparats.
A més s’han fet servir eines tecnològicament capdavanteres com el Ninus, una plataforma de continguts educatius audiovisual, interactiva i col·laborativa que compta amb una caixa projector que envia imatges interactives al terra, que és l’espai natural per als xiquets i xiquetes d’infantil, també la pissarra digital interactiva o els dispositius musical Mogees i Phonopaper. Estes eines formen part del fons de l’ETLAB, el Laboratori d’Educació i Tecnologia que dissenya projectes d’innovació pedagògica amb eines informàtiques, audiovisuals, tauletes i dispositius mòbils i n’analitza la utilitat didàctica i pedagògica.
Alumnes de l'escola Sant Llàtzer participen en tallers impartits per estudiants del Campus Terres de l'Ebre
L’activitat ha tingut lloc este dimecres al matí al campus ebrenc i hi ha participat 74 alumnes de P-3, P-4 i P-5
Ara a portada
-
Societat «És el primer cop que m'he sentit tan desconnectada»: testimonis ebrencs de l'apagada Xavi Llambrich
-
Successos En estat greu una parella intoxicada pels gasos d'un grup electrogen a Poble Nou del Delta
-
Societat Catalunya recupera la normalitat a la xarxa elèctrica i Rodalies torna parcialment Lluís Girona Boffi
-
-
Publicat el 16 de maig de 2017 a les 13:56
Actualitzat el 16 de maig de 2017 a les 18:00
Et pot interessar
-
Societat El dipòsits reguladors han permés subministrar l'aigua del CAT tot i l'apagada
-
Societat ANAV treballa per reconnectar Ascó I i Vandellòs II
-
Societat Un incendi arrasa part de la Cooperativa Agrícola de Santa Bàrbara
-
Societat L’Aldea dona suport a 400 passatgers afectats per l'apagada elèctrica