
Un moment de la presentació avui, al mercat municipal. Foto: Ajuntament d'Amposta

Una mostra de diferents productes de la cuina tradicional de la zona. Foto: S. Berbís
Així, el Pavelló Firal serà dissabte l’epicentre de la festa. Els assistents podran fer fins a 6 degustacions de carxofa amb un tiquet de 10 euros. Els tastos de carxofa es complementaran amb diverses degustacions de productes de la terra, com el Celler Vins Andreu Roca i la Cooperativa de Gandesa amb la compra d’un tiquet a 2 € obsequiaran amb una copa de vi i 2 degustacions sota el suport del Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Terra Alta. A més, l’empresa La Musclera del Delta amb un tiquet de 3€ oferirà una degustació de 3 ostres més una copa de cava. Al mateix temps hi haurà degustació gratuïta de cervesa DAMM.
Elecció del millor tast

L’Ajuntament calcula que un 70% dels assistents a la Festa són vinguts de fora i ha destacat que la xifra de visitants puja cada any, de manera que l’objectiu de fer-la és dissabte és aprofitar l’afluència de gent vinguda d’altres llocs per promocionar el comerç, que així poden trobar obert, a més del conjunt de la ciutat, els seus paratges naturals i el patrimoni. De fet, l’Ajuntament du a terme activitats de promoció als mercats de Reus i Tarragona i enguany, com a novetat, va dur a terme una presentació al Mercat de Santa Caterina de Barcelona. Per expandir la influència de la festa, els escenaris es diversifiquen i impliquen altres punts importants de la ciutat més enllà del Pavelló Firal.
Per exemple, la plaça del Mercat d’Amposta serà un dels punts importants a visitar durant el dia ja que se servirà vermut i hi haurà una fira fora estocs amb les millors ofertes del comerç de la ciutat. També el Museu de les Terres de l'Ebre farà jornada de portes obertes al llarg de tot el dia i oferix visites guiades gratuïtes a les exposicions permanents del Museu: ‘Les Terres de l’Ebre, de la prehistòria a l’edat mitjana’ i ‘L’Ebre, camí d’aigua’.
I un cop la Festa haja donat el tret de sortida, serà el moment d’apropar-se a algun dels deu restaurants que oferixen les jornades de la carxofa durant el mes de març. “L’any passat calculem que van poder degustar els nostres plats amb carxofa entre 4 y 5.000 persones”, ha explicat Aranxa Cordorniu, presidenta de l’Associació de Restauradors.